avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCHIMBARE CUSTODIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCHIMBARE CUSTODIE

Buna ziua.
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.In urma cu 2 ani am divortat de sotul meu, iar custodia baietelului nostru in varsta de 12 ani acum mi-a fost incredintata mie>ulterior sutinut si incurajat de tatal sau in diverse lucruri ,baietelul isi doreste sa mearga sa locuiasca la el...recurgand la diverse fapte necugetate.Pt siuranta lui momentan nu vad alta solutie decat al lasa sa merga momentan catre tatal sau...este locul in care mai asculta de cineva.Problema mea este urmatoarea...tatal sau nu doreste sa-l ia decat daca ii cedez custodia lui.In acest caz care dintre noi 2 trebuie sa mearga la tribunal sa deschida actiunea eu sau fostul sot?
Se poate face aceasta cedare de custodie si la notar?
Exista cumva notiunea de ai ceda custodia doar temporar fostului sot...findac sunt convinsa ca nu va sta prea mult nici acolo.
In speranta ca voi primi raspuns ...va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:27, 19 Noiembrie 2012
Sa stiti ca inteleg ce scrieti si fara sa puneti atatea semne de exclamare si intrebare. :)
Mama nu cere in numele tatalui, ci in numele copilului pe care il are in incredintare, sau credeti ca mamei ii e interzis sa vrea pentru copilul ei un lucru ?
Sa zicem ca femeia ramane fara casa sau nu mai poate sau pana la urma, nu mai vrea sa aiba grija de copil, credeti va trebui sa astepte ca sa se sesizeze tatal ca ii sta copilul pe strazi ?

Bineinteles ca ar da mai bine ca tatal sa fie cel care cere sa ia copilul in locuinta sa , decat sa ceara mama ca minorul sa fie trimis la tata.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Imi cer scuze daca v-a deranjat acele semne de exclamatie...ideea e ca eu raman contrariata de faptul ca mama sau la modul general unul din parinti poate obliga pe celalalt sa isi exercite autoritatea parinteasca in comun, deci ca sa fiu mai concisa, daca unul din parinti nu doreste sa aiba custodia copilului celalalt parinte poate totusi solicita ta acest lucru motivand sa spunem problemele financiare pe care le intampina? Pai oricum celalat parinte a fost obligat de instanta sa plateasca o pensie de intretinere minor, asadar ce poate el sa aduca in plus? Daca tatal dispune de o locuinta mai buna, poate asta sa fie un motiv sa ceara mama in instanta luarea minorului de catre tata, dar daca tatal nu doreste asta, ma intreb daca chiar e posibil sa fie obligat printr-o sentinta civila tatal sa ia copilul in domiciliul personal. Cam la asta se reduce marea mea nedumerire!
Mama ( sa zicem) , nevoita fiind de situatia actuala.. e bolnava, nu mai are de lucru si e nevoita sa plece sa munceasca peste hotare, a ramas fara locuinta etc, etc, cere in instanta pt ca nu s-a inteles amiabil cu tatal , il citeaza tocmai pt a-si expune si punctul lui de vedere , se analizeaza situatia fiecaruia financiara/ morala si eventual motivele pt care tatal zice ca nu-l poate lua.. si se decide in consecinta.
Daca niciun parinte nu mai vrea/ nu mai poate.. il ia statul in grija.
Imi pare rau ca subiectul a nascut atatea controverse....nu doresc ca baiatul sa mearga acolo nici pt ca are tatal o locuinta mai buna sau alte avantaje de acest gen...ci pur si simplu ca incurajat de tata, copilul nu mai vrea sa tina cont de nici o regula....si nu pot risca sa ajunga cine stie ce.Probema mea era una simpla...fostul sot doreste sa-l ia,insa sustine ca nu el este cel care trebuie sa mearga sa bage actiune la tribunal ci eu...asta este singura mea nelamurire cine se adreseaza tribunalului...va multumesc frumos
Daca ar exista intelegere, copilul se poate duce sa locuiasca cu tatal si fara hartie de la judecatorie.
Daca tatal vrea musai sa scrie negru pe alb ca minorul are domiciliul la el, dar nici nu vrea ca el sa fie cel ce se adreseaza judecatoriei , desi asa ar fi firesc, va veti adresa dvs cu cerere in care scrieti cum doriti sa fie.

Alte discuții în legătură

Iesire din tara minor cu parinti divortati ciel_bleu ciel_bleu Buna ziua, Desi am citit pe forum celelalte postari referitoare la subiect, nu imi este clara situatia, deoarce nu reusesc sa inteleg decizia de divort a ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna ronaldo83 ronaldo83 Buna ziua.problema sta in felul urmator. 2 soti au divortat si mama a ramas cu copilul de 10 ani si costodie exclusiva.tatal este plecat in strainatate si ... (vezi toată discuția)