avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... recuperarea sumelor platite cu titlu necuvenit de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

recuperarea sumelor platite cu titlu necuvenit de indemnizatia cresterea copilului

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am fost concediat pe nedrept in data de 02.09.2011 si am cistigat in instanta reincadrarea pe postul detinut anterior si plata a unor despagubiri egale cu salariile indexate si reactualizate de care as fi beneficiat pina la reincadrarea efectiva care a avut loc in data de 17.05.2012 cind am obtinut hotarirea irevocabila. In data de 11.08.2011 am depus cerere pentru indemnizatie cresterea copilului care a fost aprobata cu optiunea de 1 an. Citez din decizia AJPIS ( am luat la cunostiinta de reincadrarea in munca cu data de 02.09.2011 si s-a emis decizia cu nr...... din 22.06.2012 privind recuperarea sumelor platite necuvenit cu titlu de indemnizatie cresterea copilului pentru....... debit calculat la suma de ...... pentru perioada 16.10.2011--31.05.2012. Intrebarea mea este daca conform OUG 111/2010 Art.16 alin. 3, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, nu se socoteste baza legala art 261 din Legea 53/2003 . Pe fisa fiscala pe anul 2011 nu figurez cu nici un venit impozabil in perioada octombrie decembrie Am o sansa de cistig daca actionez in judecata AJPIS?
Cel mai recent răspuns: neliionela , utilizator 21:07, 17 Noiembrie 2012
Ati primit salariile pentru perioada inscrisa in hotararea judecatoreasca ? ...
Am primit salariile restante. Luni 19.11.2012 am termen in instanta.As putea sa cer anularea deciziei de debit comunicat de AJPIS prin faptul ca eu am primit despagubiri egale cu salariile indexate ,majorate si reactualizate obtinute in baza unei hotarari judecatoresti si nu altfel de venituri ? Si daca ma incadrez in conform OUG 111/2010 Art.16 alin. 3? Partea negativa pentru mine este ca eu trebuie sa restitui suma de 4510 lei iar despagubirile date de catre angajator este de 4176 lei iar dansii au fost f. bucurosi sa mi-o plateasca dupa ce am castigat procesul cu ei. Va multumesc anticipat daca mi-ati mai da un sfat si va urez un sfirsit de saptamina minunat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca neliionela neliionela buna va rog sfatuitima am fost in litigiu de munca si am cistigat cu rentoarcerea la locul de munca si tot timpul cit am avut procesul am fost in prenatal ... (vezi toată discuția)
Somaj claris05desi claris05desi In anul 2011 am fost disponibilizat, am contestat in instanta respectiva decizie avand castig de cauza am fost reincadrat cu obligatia din partea angajatorului ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii dupa concedierea abuziva SANTIER SANTIER Buna ziua! Sotia mea a castigat un process intentat angajatorului pentru concediere abuziva, si a castigat in instanta reincadrarea (la care a renuntat, ... (vezi toată discuția)