avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cãi extraordinare de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cãi extraordinare de atac

Am avut un litigiu de munca cu intrepriderea la care am fost salariat pentru drepturi banesti care nu mi-au fost acordate.La Fond completul de judecata mi-a dat dreptate cam 120%,la Apel instanta a dat dreptate recurentului.Aceasta decizie dupa mine este abuziva.Ce pot sa mai fac? Care este rostul Fondului? Unde ma pot plange?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:03, 19 Ianuarie 2013
anghelachedan a scris:
O plangere la CSM ,ce rezolva in cazul meu?

Nu am un răspuns la întrebarea dvs. întrucât nu am cum să am unul. Nu cunosc decizia pronunţată în recurs, nu am cum să ştiu ce probe au fost administrate în cauză, în fine nu cunosc toate piesele dosarului.

Chiar dacă aş avea acces la întregul dosar şi v-aş împărtăşi opinia, nu aş avea cum să ştiu în ce mod va fi soluţionată sesizarea împotriva judecătorilor care au pronunţat hotărârea în recurs. Articolele de mai jos sunt din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi le postez întrucât cred că doriţi să le cunoaşteţi.
ART. 99
Constituie abateri disciplinare:
.............................................
t) exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

ART. 99^1
(1) Există rea-credinţă atunci când judecătorul sau procurorul încalcă cu ştiinţă normele de drept material ori procesual, urmărind sau acceptând vătămarea unei persoane.
(2) Există gravă neglijenţă atunci când judecătorul sau procurorul nesocoteşte din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material ori procesual.

ART. 100
Sancţiunile disciplinare care se pot aplica judecătorilor şi procurorilor, proporţional cu gravitatea abaterilor, sunt:
a) avertismentul;
b) diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu până la 20% pe o perioadă de până la 6 luni;
c) mutarea disciplinară pentru o perioadă de până la un an la o altă instanţă sau la un alt parchet, situate în circumscripţia altei curţi de apel ori în circumscripţia altui parchet de pe lângă o curte de apel;
d) suspendarea din funcţie pe o perioadă de până la 6 luni;
e) excluderea din magistratură.

ART. 101
Sancţiunile disciplinare prevăzute la art. 100 se aplică de secţiile Consiliului Superior al Magistraturii, în condiţiile legii sale organice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare shhomerul shhomerul contestatia in anulare in baza art. 320(3) cod procedura civila se mai poate face pentru motivele date de art. 317 si art. 318 cod procedura civila? (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile pentru a putea exercita caile de atac extraordinare? ContSters88476 ContSters88476 In contencios, am pierdut la tribunal si la curtea de apel, dar am inteles ca as putea exercita ceva cai extraordinare de atac inainte de a apela la CEDO. ... (vezi toată discuția)
Recurs extraordinar (cai extraordinare de atac) cocagh cocagh Am avut pe rol un proces in contencios administrativ. La tribunal a fost respinsa cauza prin exceptia de tardivitate. Am facut apel cerand judecarea in lipsa. ... (vezi toată discuția)