avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sediu social inexistent?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sediu social inexistent?

Am dat in judecata fostul angajator pentru ca a depus declaratia / formular 210 (Fisa Fiscala) cu date incomplete si in loc de 11 luni de zile lucrate a declarat doar 3 luni si cu sume infime (am dovezi : extrase bancare,adeverinte ITM,etc) . Ideea este ca am copia dupa contractul de munca , s-a trimis citatia pe aceea adresa in august,la aceea adresa locuia o doamna batrana care nici nu stia despre ce este vorba,mai aveau trecuta o adresa diin Bucuresti,insa nici acolo nu exista vreun semn de ei. In septembrie si-au schimbat sediul social , tot la o adresa din Bucuresti. In data de 9 noiembrie s-a trimis citatia pe noua adresa. In caz ca nici la aceasta adresa nu sunt de gasiti ce pot face? Aceasta firma este foarte dubioasa si au o gramada de nereguli. Din cate am inteles se poate depune o nota la tribunal cum ca nu ar avea sediu social...sau nu stiu.Va rog sa imi dati niste sfaturi/pareri.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: TincaToniF90 , utilizator 10:40, 18 Noiembrie 2012
lucian huzum a scris:

Faptul ca un contribuabil nu este gasit la sediul social nu este caz de evaziune fiscala, in aceste cazuri societatea este declarata inactiva din punct de vedere al organului fiscal cu toate consecintele ce deriva din existenta acestei stari, atat pentru societate cat si pentru organele sale de conducere (asociati, administratori).

Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale : art 9 : f) sustragerea de la efectuarea verificarilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictiva ori declararea inexacta cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate !
Nu mai postati mesaje consecutive, aveti posibilitatea ca in 30 de minute de la postarea unui mesaj sa il editati, folosind comanda "editeaza".
Cu privire la baza legala invocata de dumneavoastra a se retine "sustragerea ... prin nedeclarare, declararea fictiva ori declararea inexacta ...". Deci trebuie constatata si dovedita aceasta sustragere. Simplul fapt ca un contribuabil nu este gasit la sediul social nu atrage implicit existenta elementelor constitutive ale savarsirii acestei fapte incriminatorii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Buna seara .
Textul aplicabil este art.9 din lege si anume :
Art. 9
(1) Constituie infractiuni de evaziune fiscala si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 ani la 8 ani si interzicerea unor drepturi urmatoarele fapte savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale:

a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;

b) omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;

c) evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive;

d) alterarea, distrugerea sau ascunderea de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor;

e) executarea de evidente contabile duble, folosindu-se inscrisuri sau alte mijloace de stocare a datelor;

f) sustragerea de la efectuarea verificarilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictiva ori declararea inexacta cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate;
Oricine si-ar da seama ca,daca o firma dispare fara urma ,de la sediul social declarat la O.R.C. fara a indica noul sediu, ascunde ceva anume .
Cu stima.
Marius Bote, Practician in insolventa
Si cine ne-a spus ca ei se sustrag de la verificari financiare, etc? Ca eu inteleg ca utilizatorul nostru ne-a spus la inceput ca nu s-au prezentat la tribunal si ca si-au schimbat sediul, sediu care era foarte bine evidentiat atat la registru cat si la ANAF?!
Si de cand paratul are obligatia, cel putin in civil, chiar societate fiind sa se prezinte in instanta si sa anunte ca si-a schimbat sediul, el neprezentandu-se pana acum la nici un termen?
ContSters259670, utilizator
unmoeglich
Garda financiara spune ! Si ANAF chiar ... nu au fost gasiti de 3-4 ori au incercat cei de la ANAF respectiv Garda Financiara sa le faca control si nu exista nimeni la adresa respectiva! Mi-au trimis comunicat scris despre acest fapt!
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce natura juridica are fapta angajatorului de a trece in cim un salariu... cmd_bucuresti cmd_bucuresti Ce natură juridică are fapta angajatorului de a trece în CIM si în registrele sale un salariu mai mic decât cel din realitate? Ma interesează dacă are ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala - organul de urmarire penala competent cyan cyan In cazul in care se descopera faptul ca prin intermediul unor facturi falsificate se platesc echipamente care nu intra in societate unde se depune plangerea ... (vezi toată discuția)
Nedeclararea venitului Flavius07 Flavius07 Pe langa amenda de 500-1.000 lei ( Art. 219 (2) d. ) pentru nedeclararea venitului obtinut in 2012 din activitati independente (declaratia 201), ce alte ... (vezi toată discuția)