Locuiesc intr-o casa construita in anul 1900,cumparata cu legea 112,impreuna cu alti 2 proprietari,in sectorul 1.A fost expertizata la un moment dat si inclusa in categoria de urgenta 2 pe o lista a primariei sect 1.Exista vreo reglementare legala privitoare la consolidarea acestor case?A aparut o OUG care prevede reabilitarea termica a caselor,dar se refera doar la cele construite intre 1950 si 1989.Cu cele construite inainte de 1950,care stau sa cada,ce se intampla?
Am sa incerc.Vecinilor mei cu ce lege "le-as putea da in cap"?Adica unde zice ca,in calitate de proprietari,ne revine obligatia intretinerii,consolidarii si modernizarii casei?Mie imi vine in cap doar legea bunului simt...
Nu stiu daca mai este in vigoare, dar asta am gasit -LEGE NUMAR: 10 DIN 09/12/82. Cautati si in HCLM-uri...depinde in ce judet locuiti.Sigur exista o hotarare a consiliului local care reglementeaza aceste aspecte. Incercati cu o plangere la primarie si daca nu se rezolva nimic puteti apela la instanta pt. obligatia de a face. Consultati un avocat. Rezolvare exista.
Reabilitare termica
danezu55
Buna ziua !
Sunt administrator in cadrul unei asociatii de proprietari din sectorul 3 al capitalei, si va rog sa ma lamuriti in scopul de a rezolva legal ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica
Aurorae
Buna ziua. Blocul in care locuiesc are 3 administrații si a fost aprobat pentru reabilitare termica. Ei vor neaparat sa imi darame balconul ca sa puna niste ... (vezi toată discuția)