avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate

Prietena mea a nascut in august .trebuia sa obtina concediu de maternitate pana la obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului adica 53 de zile .nu am stiut iar dr de familie nu ne a spus nimic .se mai poate face ceva sa recuperam banii pierduti.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
borfica, utilizator
Cel mai recent răspuns: borfica , utilizator 18:38, 17 Noiembrie 2012
Din pacate nu cred ca se mai poate face nimic tinand cont ca acum este in CIC
1. Concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se poate lua tot dupa nastere adica poate beneficia acum de restul de zile de concediu de maternitate (lauzie) care i-au mai ramas din cele 126.

2. Adica din 126 de zile scade numarul de zile de la nastere si pana acum si pentru ce ramane poate primi certificat de concediu de lauzie.

3. Nu se pot recupera din urma banii pentru zilele de concediu de maternitate de care nu a beneficiat.

4. Daca acum este in CCC nu mai poate sa ia nici o zi de concediu de lauzie.
Merci mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa sa beneficiez de concediu prenatal ? diana192 diana192 buna ziua,am lucrat cu carte de munca din 01. 01 .2013 pana in 10.07.2013.iar dupa aceea am fost in concediu fara plata pana in data de 02.10.2013.din data de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate VERONICA56 VERONICA56 Buna seara ! Am o prietena ,si este insarcinata.Problema este ca ea are contract de munca din septembrie 2015 si va naste in august 2016.Daca nu are ... (vezi toată discuția)