buna ziua,vreau sa-mi spuna si mie cineva ce drept am eu in calitate de unic fiu asupra casei si celorlalte bunuri ale familiei in conditiile in care nu s-a facut nicio succesiune ,deci totul a decurs natural dupa decesul strabunicilor in momentul de fata nu mai traieste decat tata ,el are si titlu de proprietate eliberat de primarie doar pe numele lui,mentionez ca in perioada respectiva traia si mama,acum ea nu mai este iar intre mine si tatal meu au aparut tensiuni din motive care sunt induse de cineva din afara familiei.Eu am investit de-a lungul timpului in aceasta proprietate iar in acest moment tatal meu abuzeaza spunandu-mi ca n-am nici un drept aici,va rog sa ma lamuriti ,va multumesc mult
aveti dreptul la 3/4 din bunurile care compun masa succesorala ramasa dupa mama dv, iar tatal dv are 1/4 din aceleasi bunuri, ceea ce insemna ca tatal dv ramane cu 1/2 din bunurile dobandite in timpul casatoriei + 1/4 din jumatatea mamei.
pentru a va raspunde complet trebuie sa indicati daca:
casa apartinea strabunicilor? pe linie materna sau paterna?
inainte ca lucrurile sa se complice mai mult, trebuie sa dezbateti succesiunea dupa bunici, sa se intabuleze dreptul de proprietate CF pe numele lor, apoi trebuie sa dezbateti succesiunea dupa mama dv, unde dv si tatal dv veti fi mostenitori, iar casa face parte din masa succesorala
multumesc pentru raspuns ,mai am o intrebare tinand cont de faptul ca tata detine un titlu de proprietate doar pe numele lui imi puteti spune daca acest lucru este legal si cum a fost posibila obtinerea lui si daca are dreptul sa vanda fara acordul meu tinand cont de situatia juridica data,o zi buna
Succesiune
jean59
Tatal meu a decedat acum 4 ani.A ramas mama mea si cu mine ( sunt singurul copil al lor ) .Intrebarea mea este daca succesiunea este obligatorie daca da si de ... (vezi toată discuția)