avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este suma reala a fondului de rulment al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este suma reala a fondului de rulment al apartamentului ???

Buna ziua ,
O rugaminte, daca se poate sa ma ajutati cu un calcul al fondului de rulment deoarece sunt un pic confuza cu acest calcul .
Problema se pune in felul urmator: administratorul cere o marire a fondului de rulment cu 150 ron pe motiv ca vor fi facturile mai mari peste iarna dar dupa calculul meu reiese ca am destul incat sa acopere 3 intretineri ,(valoarea acesteia pe timp de iarna ajungand undeva la 350 ron) ,acesta ma contrazice spunandu-mi ca nu este asa , deci daca ma puteti ajuta :
cu chitante doveditoare am depus la fondul de rulment urmatoarele sume : totalul sumei intre anii
1985 si 1992= 2.100 lei ( valoarea de la acea vreme ) la care se adauga dupa cum urmeaza + 25.500 lei pe anul 1993 + 28.000 lei 1995+ iulie 1996 + 70.000 lei din oct 1996 pana in iulie 1997 + 169.000 lei dec 1997 + 800.000 lei din sept 2001 pana in apr 2005 + 170 ron din iul 2005 pana in april 2006
Daca m-ati putea ajuta sa ma lamuresc v-as fi recunoscatoare .
In speranta ca am fost coerenta in explicatii si voi primi un raspuns , va multumesc anticipat .
Cu stima Clementina C.
Cel mai recent răspuns: cleme_c , utilizator 12:14, 17 Noiembrie 2012
Valoarea fondului de rulemt este valoarea celei mai mari intretinerii din ultimile 12 luni, actualizata cu un coeficient(al inflatie). Majorarea fondului de rulemnt se face in adunarea generala, atunci cand se adopta bugetul de venituri si cheltuieli.
Administratorul trebuie sa va prezinte situatia fondului de rulment, din registrul fondului de rulment, care trebuie sa existe. Valoarea de acum trebuie exprimata in lei noi.
In Legea 230 din 2007 avem:



CAPITOLUL VI
Cheltuielile asociatiei de proprietari

Art. 45. - (1) Anul fiscal al asociatiei de proprietari este anul calendaristic.
(2) Inainte de inceputul urmatorului an fiscal si pentru fiecare an fiscal ce urmeaza, comitetul executiv va pregati si va prezenta proprietarilor in adunarea generala un buget anual de venituri si cheltuieli, suficient pentru a acoperi cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv fondurile necesare organizarii si functionarii acesteia.
(3) Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au obligatia sa aprobe si un fond de reparatii anual, necesar pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune. Comitetul executiv va pregati si va prezenta adunarii generale suma anuala necesara pentru constituirea sau completarea acestui fond, care se alimenteaza in avans, in transe lunare egale, prevazute in lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari. Platile pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune se vor face din fondul de reparatii. Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari pot aproba si alte fonduri cu caracter special.



Fondul de rulment intra la categoria "alte fonduri cu caracter special" iar cuantumul acestuia si modalitatea de incasare se stabileste de adunarea generala.
@Iulian Manea

Fondul de rulment este ......fondul de rulment si....nu alte fonduri.
El se constituie separat si obligatoriu, fiind utilizat numai pentru plata facturilor de utilitati, a prestatorilor de servicii, a salariilor, plati lunare in avans. Pe masura ce se incaseaza, acest fond se realimenteaza tot lunar, intr-o masura mai mica sau mai mare in functie de restantele inregistrate.

In categoria alte fonduri intra acele fonduri care au o sursa speciala de alimentare (chirii terti, afisare bannere, firme luminoase, antene etc.) sau destinatii speciale (reparatie terasa, reabilitare termica etc) si care in fond sunt de utilizat pentru lucrari de intretinere si reparatii ale proprietatii comune.

@cleme_c

Dv. ati acumulat de-a lungul vremii:
- 0.2 + 2.55 + 2.80 + 7.00 + 16.90 + 80 = 109.45 lei (RON) pana in anul 2005. Aceasta suma este constituita din aportul dv. de-a lungul anilor in lei vechi, care s-au transformat in lei noi (RON) prin impartirea fiecarei sume la 10.000.

- 170 lei (noi) intre 2005 si 2006, cu rezerva unor sume cuprinse in acest total daca sunt lei vechi sau noi. Eu am plecat de la ideea ca sunt lei noi (RON), asa cum ati descris dv.


Deci dv. aveti un total acumulat de 279,45 lei care nu cred ca pot acoperi chiar trei intretineri pe timp de iarna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
elga50, moderator
Multumesc frumos , nu eram lamurita daca se calculeaza aplicand formula zerourilor . Gasisem undeva un sitem de calcul din care reiesea ca valoarea sumei : de exemplu a 2100 lei din 1991 ete egala cu 285.1975 ron etc , asa ajunsesem la acea suma .
Inca o data multumiri .
Cu respect .
Clementina C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment man4pot man4pot Buna ziua As avea cateva nelamuriri cu privire la fondul de rulment si va solicit cateva detalii : Este obligatoriu ca proprietar de apartament sa ... (vezi toată discuția)
Fond rulment mipa mipa 1.Cf legii 230 / 07 fondul de rulment e optional. Administratorul asociatiei de proprietari poate stabili in sedinta de comitet cu acordul acestora plata ... (vezi toată discuția)
Centrala termica si fondul de rulment corinalu corinalu Buna ziua, Sunt proprietar intr-un ap cu 4 camere din ian 2011. Apartamentul pe care il detin are centrala termica din iunie 2011. Am doua nelamuriri: 1 ... (vezi toată discuția)