avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare administrator
Discuție deschisă în Executare silită

executare administrator

Buna ziua ! Am si eu o intrebare referitoare la extinderea recuperarii debitului. In fapt , o prietena este unic actionar la o societate comerciala SRL, care a acumulat datorii la bugetul de stat , firma a fost suspendata , nu mai are activitate , acum ANAF a trimis somatie pentru recuperarea debitului.Intrebarea este daca recuperarea debitului se poate face si prin executarea bunurilor personale ale administratorului, iar daca prietena este casatorita si este proprietara unui imobil , iar imobilul este detinut de ambii soti , in ce masura se poate actiona asupra imobilului proprietate comuna, sotul neavand nici o participare la societatea respectiva.
Cel mai recent răspuns: zerognost , utilizator 20:37, 16 Noiembrie 2012
Societatea comerciala are personalitate juridica si raspunde ca atare cf. legii 31/1990. Averea personala a administratorului e in siguranta in acest caz, cu conditia sa nu fi comis fapte penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului statutar mateutiu mateutiu In anul 1994 a fost infiintata societatea X srl de catre administratorii A,B,C . Aceasta societate a fost radiata in anul 2003 si potrivit dispozitiilor art. ... (vezi toată discuția)
Dizolvare pentru nedepunere bilant derderian derderian Am primit azi citatii pentru doua societati comerciale, ambele au niste datorii la stat nu mari, de cateva zeci de milioane, pentru dizolvare pentru ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului f_karoly f_karoly Se poate cere raspunderea sotiei unei persoane care a fost administrator la o S.R.L. (nu SRL cu asociat unic!!!!), administrator care a decedat. ulterior s-a ... (vezi toată discuția)