avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instalatie gaze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instalatie gaze

pentru a trage teava de gaze pe casa scarii, in conditiile in care nu a mai participat la lucrare nimeni de pe scara ,se poate considera corecta executia lucrarii pana la nivelul celui care a suportata toate chelt ,precizez ca receptia lucrarii s-a facut in prezenta reprezentantului de gaze ?era obligatorie executia pe toata scara blocului pe 2 coloane-bloc 20 apt- ca sa fie suportata de proprietarul tevii?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 23:24, 20 Noiembrie 2012
in care nu a mai participat la lucrare nimeni de pe scara ,se poate considera corecta executia lucrarii pana la nivelul celui care a suportata toate chelt ,precizez ca receptia lucrarii s-a facut in prezenta reprezentantului de gaze ? Acea lucrare s-a executat pe baza unei cereri, s-a primit o aprobare oe un proiect etc etc A fost recepționată lucrarea, nu rezultă deficiențe : este CORECTÃ.

”era obligatorie executia pe toata scara blocului pe 2 coloane-bloc 20 apt- ca sa fie suportata de proprietarul tevii?” dacă sunteți primul investitor și unicul : înseamnă că ați făcut-o DOAR până unde ați avut nevoie și NU erați obligat s-o faceți pt. 20 apartamente.Ceilalți viitori utilizatori care vor avea nevoie să se lege la conducta primului investitor : NU se vor putea lega fără aprobarea unicului/primului investitor dată în scris și plătind acestuia cota parte din lucrare, de altfel nici societatea de gaze și nici firma care a executat lucrarea NU va face racordul fără acea aprobare, evitând un abuz și o eventuală chemare în judecată.Ulterior, toți ceilalți locatari ce vor dori racordul la conducta de gaz a primului investitor, vor fi nevoiți a-i plăti cota parte din costul lucrării și se vor putea racorda.


in urma unei reclamatie disciplina in contructii ma sanctioneaza ca nu am respectata autorizatia care spune sa execut 2 coloane pana la ultimul etaj,e inuman sa suport toata chelt ,executantul a spus ca are lucrari pe care le-a facut asa si primaria le-a receptionat ,desi erau ca si la mine pana la ultimul nivel,cum pot ataca amenda,nu raspunde executantul dar cei de la gaze care au semnat pv receptie instalatie gaze,ei au dat drumul la gaze,puteau sa spuna ca nu e corect,eu sunt raspunzatoare,poate nu stiu legile,am apelat la specialisti..?
am gresit pt ca nu am decat pv de incepere lucrare la primarie,pe cel final nu il am ,am zisca daca s-a dat drumul la gaze e ok.ei bine se pare ca nu...ce sanse am sa pot scapa de amenda si sa pot sa nu fac executia in tot blocul?
problema este cam în felul următor: în partea nevăzută a multora dintre postări există ”ciclonul” care te pândește și te poate lovi.
1) nu cunosc calitatea dvs. în acea lucrare darrr din ultimele dvs. postări am descoperit ”ciclonul” : înseamnă că dvs. ați avut de îndeplinit/executat o lucrare specifică și bazată pe un proiect bine definit și o autorizație, ambele precizate concret și autorizate sub condiție.Cineva care cunoștea situația condiției, și dornic de a face rău, v-a reclamat pt. neîndeplinirea acelei condiții (avea motiv întemeiat : probabil, credea că dacă-i aduceți conducta la ușă, se va lega cumva pe gratis etc), iar cei în drept și-au făcut treaba aplicând Legea ;
2) lucrarea a fost recepționată de societatea de gaze DOAR din punct de vedere al lor cu privire la respectarea corespunzătoare a parametrilor impuși de lege dar nu și al faptului că nu era finalizată potrivit proiectului (aceștia sunt mai tari decât primăria și au portițe de scăpare) ;
3) ”executantul a spus ca are lucrari pe care le-a facut asa si primaria le-a receptionat ,desi erau ca si la mine” : aici ați avea o șansă să puteți anula amenda celor de la disciplina în construcții: invocați în apărarea dvs. câteva din acele lucrări ca exemplu ”pe care le-a facut asa si primaria le-a receptionat” (luați legătura cu executantul și-l rugați să vă ajute să aflați câteva din ”acele lucrări”, invocați-le în Contestație imediat și solicitați anularea amenzii ce v-a dat-o.Cu puțin noroc, ați putea scăpa și de obligația executării instalației pe toată scara blocului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare gaze. IANCUDAN IANCUDAN Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc racordat la reteaua de gaze. Prin apartamentul meu trece coloana de gaze la care sunt racordate 9 din 11 apartamente. Doua ... (vezi toată discuția)
Cât pot să-i cer eu, fără exagerări, unui proprietar care vrea să se racordeze la țeava de gaz plătită de mine? carmen bodeanu carmen bodeanu Bună ziua! Dacă in 2007,ridicarea conductei de gaze până la et 7(la bloc)m-a costat 4800 ron (între timp nu s-a mai racordat nimeni)cât pot să-i cer ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala termica si pastrarea tevii existente comune ( plus teava noua de gaz pentru centrala). keen_boy keen_boy Buna seara, Va scriu pentru ca poate v-ati lovit de situatia aceasta pana acum. Locuiesc intr-un bloc la etajul 5. Coloana comuna de gaz pentru aragaz ... (vezi toată discuția)