avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotararea judecatoreasca-lege pentru inculpat!?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotararea judecatoreasca-lege pentru inculpat!?

Am o hotarare judecatoreasca,definitiva si irevocabila,intr-un proces intentat de mine,contra firmei la care am lucrat,pentru litigiu de munca,din data de 02.11.2011.Patronul nu s-a grabit nici pana acum (au trecut 2 ani de la hotarare),sa-mi achite drepturile banesti neplatite,la vremea aceea ,in suma de 6000 lei,cu toate ca am facut plangere la parchet,am apelat la firma recuperatoare,patronul acestei firme nevrand nici sa-i fie declarata insolvena,nici sa-si plateasca datoriile.Toate acestea in timp ce ,politia si procuratura cerceteaza acest caz de 2 ani,spunandu-mi ca o sa rezolve.Este o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,lege,iar eu nu-mi pot intra in drepturi decat atunci cand aceasta firma ,probabil,nu va mai exista!Dati-mi si mie un raspuns care sa ma linisteasca!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
vlasevictoria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:11, 17 Noiembrie 2012
Art. 261 Codul muncii
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
Incercati sa apelati la un executor judecatoresc .. intrucat exista posibilitatea sa intervina prescriptia dreptului de a cere executare silita (3 ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces valentinatudorascu valentinatudorascu sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)
Plangere penala!!!! agnes20 agnes20 Buna ziua, As dori sa fac o plangere penala impotriva societatii unde am lucrat caci am o hotarare judecatoreasca si un recurs castigat plus o respingere a ... (vezi toată discuția)
Sentinta dobro dobro am primit hotarire judecatoreasca prin care se obliga pirita la reintegrarea in munca a salariatului si plata drepturilor salariale de la data concedierii pina ... (vezi toată discuția)