avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... blocare card salarii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

blocare card salarii

Ieri, 30.01.2009 am primit un telefon din partea Reiffeisen bank, cum ca am intarziat cu rata la cardul de credit si ca pana la data de 15.02.2009 trebuie sa achit o anumita suma altfel imi vor bloca cardul de salarii. In contractul ccardului de credit am stipulat ca mi se poate debita cardul de salarii cu suma restanta la cardul de credit.
Probleme mea este ca astazi cand am incercat sa imi scot avansul de pe card, mi se spune ca banca refuza sa proceseze tranzactia. Am sunat eu la bucuresti, si mi se confirma ca, cardul de salarii imi este blocat.
Intrebarea mea este: se poate asa ceva? cum se asteapta banca sa platesc suma datorata din moment ce4 salariul este singurul meu venit, sotia este casnica, si eu nu am acces la bani. In plus nu pot sa cred ca se permite asa ceva. Am doi copii acasa carora nu le pot oferii nimic din lipsa salariului.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 10:56, 1 Februarie 2009
Depinde ce clauze aveti in contractul cu banca respectiva. Oricum, dvs. suntei parte in acel contract si aveti si drepturi nu numai obligatii.Sfatul meu este sa va duceti la banca si sa discutati cu functionarii de acolo, pe clauzele din contract.Daca ajungeti la concluzia ca blocarea cardului de salarii este abuziva, nefiind prevazuta in contract o astfel de clauza, depuneti urgent o sesizare la OPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii banca necuvenite katherina55 katherina55 In anul 2014 am contractat un credit de nevoi personale de la Reiffeisen Bank. In luna iunie 2015, prin refinantare cu un credit de la BCR, am rambursat ... (vezi toată discuția)
Ce abuzuri comit firmele de recuperare creante? katalyn84 katalyn84 Am facut o descoperire de card pe 3 salarii la BRD prin 2004-2005 ,de atunci am folosit si acoperit suma disponibila de 2 ori pana 2012. La ultima descoperire ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperare dorin1982 dorin1982 Buna,as avea si eu o intrebare.Am lucrat pana in 2008 la o firma unde tot in 2008 am scos 6 salarii de pe card prin raiffeissen bank.Tot demersul pt ... (vezi toată discuția)