avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intretinere sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intretinere sotie

Daca tatal meu a parasit caminul conjugal in urma cu 7 ani si nu a divortat deci in acte sunt casatoriti , mama mea neavand nici'un venit, are dreptul la intretinere din partea lui? Mentionez ca tata are pensie si toti copii sunt majori.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:14, 17 Noiembrie 2012
Da, sotii isi datoreaza intretinere, dar pt ca tatal nu intelege sa participe la intretinere sotiei, a nevoilor obisnuite ale casniciei, mama ar trebui sa se adreseze instantei pt a-l obliga, iar in acest caz cred ca tatal ar prefera sa divorteze.
Si fostii soti isi datoreaza intretinere, dar doar daca cel aflat in nevoie nu se poate intretine singur, nici din munca, nici din bunurile sale..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femeia-mama ce drepturi trebuie sa solicite in instanta pt ea si copilul ei? anasmdb anasmdb femeia-mama ce drepturi trebuie sa-si ceara in instanta pt ea si copilul ei? Vreau sa divortez de sotul meu. Avem o casnicie trecut de 7 ani, avem o fetita de ... (vezi toată discuția)
Abandon sau nu raamonaag raamonaag Buna ziua , sunt casatorita de 9 ani si am o fetita de 7ani . Din diferite motive nu ne mai intelegem . Datorita presiunilor psihologige la care suntem ... (vezi toată discuția)
Partaj credit codrutz2007 codrutz2007 Buna seara ! Fratele meu a inaintat divortul fiind de acord ambii, avand un copil . Acest copil ramane la mama ,tatal platind pensie alimentara cat a fixat-o ... (vezi toată discuția)