avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj credit

Buna seara ! Fratele meu a inaintat divortul fiind de acord ambii, avand un copil . Acest copil ramane la mama ,tatal platind pensie alimentara cat a fixat-o legea adica 25% din venitul minim pe economie .
Nu s-a facut partaj neavand bunuri de impartit ea locuind impreuna cu fratele meu la mama mea. Fratele meu impreuna cu sotia acestuia au luat un imprumut din banca pana in anul 2016,plata lunara fijnd achitata de el . Intrebarea mea este : Poate sa o dea in judecata astfel incat sa participe si ea la datoriile sus mentionate ? Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
codrutz2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: codrutz2007 , utilizator 11:45, 21 Mai 2013
Fratele dvs va putea pretinde partajarea datoriilor contractate in timpul casatoriei - daca banii au fost cheltuiti pt nevoile curente ale casatoriei, in speta ca fosta sotie sa fie obligata la plata a 1/2 din sumele achitate doar de catre fratele dvs.
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Divortul s-a pronuntat in luna aprilie 2013 iar imprumutul bancar s-a facut in timpul casniciei pentru nevoile personale ale acestora in anul 2005 ei fiind casatoriti din 2002 .
Se poate proceda la partajarea creditului , obligatia fiind dobandita in timpul casatoriei.Instanta de judecata va califica aceasta datorie ca fiind una comuna a fostilor soti.



Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort constanta2009 constanta2009 Sunt divortata din anul 2008. La momentul respectiv nu am facut partaj cu fostul sot. In timpul casniciei am contactat un imprumut de nevoi personale, un card ... (vezi toată discuția)
Ratele facute in timpul casniciei Rafael78 Rafael78 Am incheiat divortul si custodia in 08.05, s-a stabilit pensia alimentara la 25% din venitul meu net. Cum fac sa-mi recuperez din ratele facute impreuna? V-as ... (vezi toată discuția)
Raspunderea materiala a sotiei pentru banii imprumutati de sot. Pribeag Pribeag Sora mea : lucreaza in Italia, sotul lucreaza in Romania si este in concubinaj cu o alta persoana. Sotul si-a facut asigurare de viata la banca(banci), si pe ... (vezi toată discuția)