avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce cai de atac mai am pentru aparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce cai de atac mai am pentru aparare

La judecata pe fond la judecatorie, conform rechizitoriului parchetului am fost acuzat de infractiunea de fals intelectual,uz de fals si furt.In ultima sedinta inainte de pronuntarea sentintei, procurorul din instanta a cerut schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de furt, in infractiunea de delapidare.Cu toate ca in concluziile depuse de avocatul meu s-a solicitat respingerea cererii de schimbare a incadrarii faptei dovedind ca nu aveam functia de gestionar si conform fisei postului nu gestionam sau administram bunuri aceasta cerere a procurorului fiind neintemeiata, judecatorul din instanta a acceptat schimbarea incadrarii in delapidare, pronuntand si sentinta prin care ma condamna la 3ani si 6 luni inchisoare.

Ce cai de atac mai am pentru aparare intrucat judecarorul a dat sentinta cu recurs la Curtea de Apel ?
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 14:22, 21 Noiembrie 2012
Recursul care se va judeca la curtea de apel. Veti sustine din nou nelegalitatea schimbarii incadrarii juridice si veti putea face probe in aparare.

Abia dupa judecarea recursului , daca va mai fi cazul, va puteti gandi la eventuale cai extraordinare de atac.
Calea de atac imporiva hotararii ponuntate de instanta de fond este recursul si nu apelul, conform modificarilor legislative intervenite ca urmare a adoptarii Legii nr.202/2010.
Aveti la dispozitie recursul la Curtea de Apel.
In rest sansele se vor volatiliza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentințele supuse apelului george_puchiu george_puchiu nelămurire mea constă în interpretarea art 361 alin. (1) lit a) Cod procedură penală, articol reglementat prin legea 202/2010 și care statuează că ... (vezi toată discuția)
Cai de atac la o sentinta penala definitiva tom55 tom55 As dori sa stiu caile de atac la o sentinta penala definitiva si unde sa le adresez va multumesc si scuze (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei procurorului,la judecatorie taticu100 taticu100 Pentru ca nu am stiut ( art.361,al.1 CPP) ca sentintele penale nu se trimit acasa,am ratat recursul. Astfel ordonanta procurorului ramane in picioare. Se mai ... (vezi toată discuția)