avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere locuinta cu acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere locuinta cu acte

Buna seara,

Am urmatoarea problema: socrii mei au cumparat acum 3 ani locuinta de serviciu. Eu si sotul meu dorim sa o extindem. Ei ne-au comunicat faptul ca timp de 5 ani nu pot vinde nici macar terenul curtii. In cazul in care eu si sotul meu dorim sa extindem, iar ei deceaza la succesiune ceea ce am construit noi ramane al nostru sau se va imparti cu ceilalti frati? De asemenea, se pot face acte pe o singura camera? Pentru ca in cea in care noi stam in prezent am investit ceva banuti.

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: ContSters47798 , utilizator 22:18, 31 Ianuarie 2009
dar ca sa te extinzi nu trebuie neaparat sa cumperi terenul. parintii pot cere eliberarea autorizatiei de constructie pentru ceea ce vrei sa faci pentru tine si sotul tau. Prin procesul verbal de terminare de lucrari veti fi proprietari ai imobilului edificat dar nu si pe teren, acesta se va putea vinde dupa cei 5 ani specificati de catre parinti in discutiile cu ei sau se va dobandi prin succesiune in urma decesului acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire teren in doua pentru construire casa pe locul unui grajd vechi! iMozzie iMozzie Buna ziua, Am in discutie urmatoarea chestiune daca ma poate ajuta cineva va rog. Eu si sotia mea ne dorim sa construim o casa pe terenul socrilor mei, ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune IlieLiliana IlieLiliana Am locuit impreuna cu socrii intr-un apartament de 3 camere si 48mp. Dupa ce acestia au decedat(ultimul dintre ei in 2012) am ramas in acest apartament , dar ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mihaela_let mihaela_let Buna ziua Nu am mai scris de aproximativ 1 an pe acest forum, dar am incercat sa urmaresc pe cat se poate subiectele care ma interesau. Insa nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)