avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa imi vizitez nepoata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa imi vizitez nepoata

Buna ziua
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat...Sora mea a fost casatorita din urma careia a facut o fetita.....pt ca sotul ei era foarte violent cu ea aceasta a fugit de acasa ,a lasat fetita cu el si a fugit din tara iar pe fetita nu a mai cautat-o .Acum cateva luni sa decis sa vina in tara si a divortat de el insa a renuntat la drepturile ei de mama. Eu vreau sa imi vizitez nepotica insa tatal ei nu ma lasa .....As vrea sa stiu daca eu in calitate de matusa pot sa obtin prin tribunal dreptul la vizita ,sa o iau si la mine acasa ,sa imi petrec mai mult timp cu ea .Mentionez ca situatia mea financiaza si educatia pe care i-as putea-o oferi este cu mult mai mare decat a lui.Ei stau in apartament aproximativ 10 pers iar eu locuiesc numai cu sotul meu .
Va multumesc anticipat

Cu stima

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 1 Februarie 2009
este o problema mai delicata, dar poate fi solutionata daca la intelegere cu sora dumneavoastra, decideti sa faceti o actiune judecatoreasca prin care sa cereti reincredintarea copilului mamei si apoi, prin autoritatea tutelara, sa va numeasca pe dumneavoastra tutore legal al copilului.
Numai mama poate cere in instanta reincredintarea minorului sau program de vizita, dar daca a renuntat....Dumneavoastra nu puteti fi tutorele minorului decat daca ambii parinti sunt decedati si reprezentant legal atunci cand minorul este abuzat, neglijat, lipsit de ocrotire parinteasca. Ceea ce nu e cazul.
Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
Copilul are dreptul de a-si cunoaste rudele si de a intretine relatii personale cu acestea, precum si cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, in masura in care acest lucru nu contravine interesului sau superior.
Parintii sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot impiedica relatiile personale ale acestuia cu bunicii, fratii si surorile ori cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, decat in cazurile in care instanta decide in acest sens, apreciind ca exista motive temeinice de natura a primejdui dezvoltarea fizica, psihica, intelectuala sau morala a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinți și bunici Tache viorel Tache viorel As dori sa ma lămuriți într-o situație mai delicată..în urma cu 23 de ani am înfiat o fetiță avea 9 zile am crescuto i-am oferit toate condițiile.sa ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor-urgent ioanagci ioanagci Buna ziua,sunt si eu noua in mica \"comunitate\" a voastra! As avea si eu nevoie de niste sfaturi sau raspunsuri,daca le pot numi asa: am o fetita de 7 ani ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizitã - frati si surori cristialex04 cristialex04 Buna ziua, din pacate mama (vitrega) a surorii mele incalca \\"dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu ... (vezi toată discuția)