avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de a locui in baza mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de a locui in baza mostenirii

Apartament pe numele sotiei si a sotului. Sotul a decedat de 4 ani. Cuplul a avut un baiat si-o fata.
Dezbatarea nu s-a facut nici azi.
De pe urma tatalui, le-a revineit automat o parte si copiilor.

Intrebari :

1. Daca dezbaterea din ceea ce detine mama nu s-a facut inca, are dreptul unul din copii sa ceara sa locuiasca impreuna cu mama care traieste in acel apartament ( chiar daca ea refuza categoric acest lucru ) in baza acelei portiuni mostenite de la tata odata cu decesul acestuia ?

2. Dezbaterea pe partea de casa a mamei daca e facuta sau nu influenteaza in vreun fel situatia in care unul din copii vrea sa locuiasca in acel imobil impreuna cu mama impotriva vointei acesteia ?
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
Dorky, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorky , utilizator 22:12, 22 Noiembrie 2012
Nu prea inteleg.

1. Nu sotul supravietuitor este problema ci unul din copii sotului supravietuitor.

2. Nu este vorba despre mine ci despre o situatie din familie.

Nu stiu deci daca unul din copii sotului supravietuitor poate pretinde sa locuiasca impreuna cu sotul supravietuitor in baza portiunii pe care acesta a mostenito de la parintele care nu mai traieste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista posibilitatea sa-mi pierd dreptul la mostenire? gimigimi gimigimi Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani si nu s-a dezbatut taxa de succesiune. Mentionez ca dansul a fost recasatorit, dar nu mai are copii din aceasta casatorie. ... (vezi toată discuția)
Succesiune davidmirela davidmirela Succesiune Bună dimineața! Nepoțelei mele ea decedat ieri soțul S au căsătorit legal acum 1 an și 3 luni Înainte de căsătorie el și a cumpărat un ... (vezi toată discuția)
Succesiune sot decedat fara urmasi mostenitori sotie, sora mama defunct? hacman hacman Buna ziua, Revin cu o intrebare pentru un caz de succesiune mai deosebit. O colega al carei sot a fost un deosebit de bun prieten familiei mele, a pierdut ce ... (vezi toată discuția)