avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita cheltuieli de judecata

Buna ziua,
Intr-un exces de zel, profitand de un drept pe care il are, abuzand de el, o persoana este sanctionata prin decizie irevocabila, sa plateasac cheltuieli de judecata si onorariu avocat. Persoana este majora, in continuarea studiilor la o postliceala la care a intrat fara bac. dar nu este angajata, asadar nu realizeaza venituri din munca. Din acest motiv invoca faptul ca executorul nu are ce sa-i faca pentru ca nu are venituri.Totusi, persoana are in proprietate, pe numele ei, o garsoniera pentru care percepe chirie si o masina. Daca se va investi hotararea cu titlu executoriu, executorul se poate indrepta impotriva acestei persoane pentru a-si achita obligatiile daca nu are venituri salariale? Se poate indreta impotriva bunurilor pe care le are pentru a achita sumele datorate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 19:40, 18 Noiembrie 2012
Poate fi executat silit pe bunurile pe care le are in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva ,dar nu irevocabila ramonel78 ramonel78 Am primit hotarare cu recurs in 15 zile ,recurs care nu s-a produs din nici o parte .as dori sa stiu daca acesta hotarare devine definitiva si irevocabila de ... (vezi toată discuția)
Regimul juridic al sucursalei Sunt intr-un litigiu cu o societate comerciala. Prin procedura somatiei de plata am obtinut ordonanta prin care SC XXX Deva a fost obligata la plata, ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog si pe mine - insolventa bbn_1982 bbn_1982 Buna ! Am si eu o intrebare. O firma m-a dat in judecata ca nu am platit toate facturile scadente. In instanta cu siguranta va castiga, chiar daca eu platesc ... (vezi toată discuția)