avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cesiune de creanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cesiune de creanta

puteti sa spuneti daca administratia de locatari, respectiv,administratorul este obligat prin lege sa instiinteze locatarul inainte de trimiterea unui dosar de cesiune de creanta la RAAN , despre atentionarea locatarul pentru a plati si a nu se depune dosarul la RAAN?
Cu alte cuvinte, am ramas fara grai cand am aflat ca mi s-a trimis dosar cu datoria de cca.1650 lei la RAAN; fara sa fiu atentionata,nemaipunand la socoteala ca pe scara unde locuiesc nu este geam la afisier si nu se poate afla regia pe fiecare luna a anului.
Deci cine poate sa controleye aceste CAPUSE -aceste asociatii de locatari care desi sunt platite din banii nostrii ,nu isi fac meseria cum trebuie si , cel mai rau, noi avem de suferit???

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:47, 22 Noiembrie 2012
Notificarea cesiunii de creanta se poate face atat de catre cedent cat si de cesionar.presupun ca ati fost notificata de societatea care se ocupa de recuperarile de creante. Luati legatura cu ei si vedeti care este treaba...
1-In speta dvs este vorba despre asociatie de locatari sau de proprietari?
2-Administratorul de imobil este angajat al asociatiei,avand competenta stricta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,presedinte si comitet executiv
3-RAAN??
4-
nu se poate afla regia pe fiecare luna a anului.


Dar regiile cu care asociatia de locatari detine raporturi contractuale se schimba lunar?
5-
mi s-a trimis dosar cu datoria de cca.1650 lei la RAAN; fara sa fiu atentionata,
Pana la acumularea acestei sume cu titlu de restanta,lunar in lista de intretinere nu a fost precizata suma restanta?
6-Activitatea asociatiilor de locatari/proprietari pot fi verificate de catre servciul specializat din primarie
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
ynocentta, utilizator
Daca vi s-a trimis dosarul la RAAN (ce-o fi asta?) nu e mare lucru si nu patiti nimic.
De patit, patiti daca nu platiti.
Si ce se intampla daca erati atentionat de administrator ca vi se va trimite dosarul la RAAN? Plateati datoria? Daca da, atunci aveti posibilitatea s-o platiti si in aceasta faza!

Important nu este unde se afla un dosar cu restante de recuperat, ci daca se recupereaza ori ba.

Asociatiile nu sunt "capuse".
Probabil nu intelegeti exact semnificatia acestui termen.
Asociatia nu capuseaza o alta organizatie legala, este insasi organizatia care are contract cu furnizorii, primeste facturi de la acestia, le repartizeaza pe liste si cere locatarilor sa-si plateasca cotele de intretinere pe ce au consumat.
Daca acestia nu-si platesc consumurile, ei cum se numesc?
raan-este regia locala de termoficare din mehedinti acolo unde sunt si eu presedinte la o asociatie precum radet la bucuresti
eu am dat somatii de plata la 25 de restantieri cu o datorie intre 1000 si 2000 de lei,cu un termen de plata de 30 de zile si nu am incasat nici macar 100 de lai drept urmare am cesionat pe toti la regia de termoficare reducind datoria catre furnizor cu 42.000 de lai deci e perfect corect
Nu trebuia sa obtineti o hotarare judecatoreasca privind datoria restantierului ?. Cei de la regie v-au crezut pe cuvant ?.:O

Alte discuții în legătură

Contestare penalitati aplicate de asociatie AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Buna seara. Am dori si noi niste raspunsuri in legatura cu un caz din cadrul asociatiei noastre. Un locatar contesta penalitatile care i-au fost atribuite ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de locatari jenicaradulescu jenicaradulescu am fost dat cu contract de cesiune la R.A.A.N. pentru suma de 3999,58 leipentru perioada iunie 2010-septembrie 2011 iar aceasta m-a dat in judecata dar aceasta ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta mihaiciobanasu mihaiciobanasu Buna ziua. Am avut o datorie la asociatia de locatari de 900 lei. am primit citatie in instanta ca aceasta datorie a fost cedata unei societati de ... (vezi toată discuția)