avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cesiune de creanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cesiune de creanta

puteti sa spuneti daca administratia de locatari, respectiv,administratorul este obligat prin lege sa instiinteze locatarul inainte de trimiterea unui dosar de cesiune de creanta la RAAN , despre atentionarea locatarul pentru a plati si a nu se depune dosarul la RAAN?
Cu alte cuvinte, am ramas fara grai cand am aflat ca mi s-a trimis dosar cu datoria de cca.1650 lei la RAAN; fara sa fiu atentionata,nemaipunand la socoteala ca pe scara unde locuiesc nu este geam la afisier si nu se poate afla regia pe fiecare luna a anului.
Deci cine poate sa controleye aceste CAPUSE -aceste asociatii de locatari care desi sunt platite din banii nostrii ,nu isi fac meseria cum trebuie si , cel mai rau, noi avem de suferit???

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:47, 22 Noiembrie 2012
@johnpescar,
Nu ati inteles nimic din schimbul de mesaje.
Cei de la "regie" se vor ocupa sa obtina o hotarare judectoreasca. Si-aceasta se face pe baza unei actiuni in instanata, pe baza de documente, asa cum putea sa o faca si asociatia.
Diferenta si avantajul este ca "regia" are un serviciu juridic, iar asociatia nu, si-apoi nu vor mai fi sistate utilitatile catre asociatie atat timp cat furnizorul are sperante ca-si va recupera banii prin aceasta actiune.
Asadar juristii acelei regii vor solicita instante o hotarare prin care restantierii sa fie obligati la plata debitelor.

Este normal ca fiecare sa plateasca ceea ce consuma. Dar, atunci cand asociatia cesioneaza o datorie unei regii si se tine seama ca datoriile se achita in ordinea vechimii, nu se amesteca cheltuielile asociatiei ?.Cheltuielile unei asociatii pot fi mai multe feluri.Pentru ca suma de care spune userul 1650 lei, nu poate fi numai datoria la o regie.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
johnpescar, utilizator
Cheltuielile se amesteca daca in asociatie lucreaza cineva nepriceput.
O organizatie sau asociatie poate avea zeci de feluri de cheltuieli, zeci de destinatii pentru plati si zeci de surse de venituri iar acestea se evidentiaza in contabilitate distinct, fara a se "amesteca".
Un om de la tara, ce stie adunarea si scaderea, merge la targ, vinde grau, usturoi si morcov. Isi noteaza pe un carnetel cat a incasat. Apoi trece pe la magazin si cumpara o basma pentru soacra, o bluza pentru sotie si-o acadea pentru copil. Le trece si pe acestea in carnetel. Ajungand acasa poate prezenta situatia incasarilor si platilor exact dar cu conditia sa nu se fi oprit in drum pe la carciuma si sa fi baut toti banii. Cand se rupe filmul se cam pierde socoteala si cheltuielile se pot amesteca asa cum spuneti dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare penalitati aplicate de asociatie AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Buna seara. Am dori si noi niste raspunsuri in legatura cu un caz din cadrul asociatiei noastre. Un locatar contesta penalitatile care i-au fost atribuite ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de locatari jenicaradulescu jenicaradulescu am fost dat cu contract de cesiune la R.A.A.N. pentru suma de 3999,58 leipentru perioada iunie 2010-septembrie 2011 iar aceasta m-a dat in judecata dar aceasta ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta mihaiciobanasu mihaiciobanasu Buna ziua. Am avut o datorie la asociatia de locatari de 900 lei. am primit citatie in instanta ca aceasta datorie a fost cedata unei societati de ... (vezi toată discuția)