avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cesiune creanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cesiune creanta

Buna ziua.
Am avut o datorie la asociatia de locatari de 900 lei. am primit citatie in instanta ca aceasta datorie a fost cedata unei societati de termoficare, aflata in faliment, in contul datoriei pe care asociatia o avea catre aceasta societate.
Este corect?
ce pot face in acest caz. Datoria catre asociatie se referea la cheltuieli cu liftul, lumina, curatenie. Am centrala termica, nu am beneficiat de furnizare de agent termic.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 13:39, 26 Aprilie 2014
E corect si se practica daca asociatia are de dat bani unei alte societati, poate cesiona creante.. adica sa nu va dea in judecata si sa va execute silit, iar firma de termificare sa actioneze contra asociatiei, ci prin cesiune termoficarea sa isi ia banii direct de la dvs. Ce conteaza cui aveti de dat ? Aveti de dat o suma, va trebui sa o dati.
Este temeinca si legala actiunea asociatiei de proprietari in evidenta careia figurati cu sume cu titlu de restanta
Negociati si incheiati angajament de plata
Este intersant subiectul dar, de ce ar vrea un furnizor de utilitati sa preia o creanta de acest fel? Sa isi bata capul cu recuperarea ei? Mult mai simplu recupereaza de la asociatie decat de la un proprietar / locatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta mihaelactg mihaelactg puteti sa spuneti daca administratia de locatari, respectiv,administratorul este obligat prin lege sa instiinteze locatarul inainte de trimiterea unui dosar de ... (vezi toată discuția)
Debransarea scarii cu restantieri - mai mult de jumatate bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Spuneti-mi va rog, se poate debransa de catre furnizorul de apa si termoficare utilitatile daca restantierii din scara sunt 8 din 14? Va ... (vezi toată discuția)
Incalzirea centralizata Stefan Ioana Stefan Ioana Am cautat si nu am gasit inca unde este vorba despre cheltuielile comune la incalazire. Am montat centrala de apratament. In Oltenita s-a dat caldura dupa un ... (vezi toată discuția)