avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA documente constatare degradare bunuri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

documente constatare degradare bunuri

Societatea detine in gestiune bunuri (centrale termice si accesorii) din anii 2007-2009, bunuri degradate, neimputabile. Cu ocazia inventarierii (dec.2012) se intentioneaza scoaterea din gestiune a acestora. Pentru a nu se considera livrare de bunuri si a nu se colecta TVA, Normele Metodologice Cod fiscal prevad printre conditii si: " degradarea calitativă a bunurilor se datorează unor cauze obiective dovedite cu documente".

Intrebarea este cu ce fel de documente se poate dovedi starea de degradare?Cine trebuie sa intocmeasca aceste documente?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:52, 20 Noiembrie 2012
aceste centrale termice reprezinta active ale societatii sau marfuri?
Centralele si accesoriile sunt MARFURI.

Multumesc.
de exemplu in cazul dvs. dovada ar fi procesul-verbal de predare catre un centru de colectare deseuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfuri perisabile, expirate, deteriorate, etc econo econo Care este modalitatea corecta de a scoate din gestiune cu costuri minime marfurile perisabile si cele constatate expirate la inventar, degradate, etc.? Aceasta ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea microintreprinderilor edittuchi edittuchi Buna ziua O microintreprindere are marfuri expirate Aceste marfuri cand se scot din gestiune se impoziteaza cu 3% Care este baza legala (vezi toată discuția)
Stoc liliigretz liliigretz Buna ziua, Un magazin de haine are in stoc produse de acum 5 pana la10-12 ani, produse care nu au sansa de a mai fi vandute niciodata, parte din ele sun si ... (vezi toată discuția)