avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concurs referent
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concurs referent

Buna ziua!la o primarie se organizeaza concurs pentru ocuparea functiei de referent superior:cerinte:minim 9 ani vechime si studii medii.
Intrebarea mea este daca am studii superioare si 5 ani vechime pot participa la concurs,pe cale de exceptie,exista vreo baza legala?
Cel mai recent răspuns: cristinacanta , utilizator 21:20, 19 Noiembrie 2012
din cate stiu eu nu exista nicio exceptie. trebuie indeplinite criteriile stabilite de fisa postului, inclusiv cele de vechime in munca sau specialitate. dovada se face cu adeverinte eliberate de angajatori din care sa rezulte un total de vechime in munca de minim 9 ani in cazul dvs.
Nu exista nicio exceptie de la aceste conditii pentru angajare ...
eu am 5 ani vechime in specialitatea stuudiilor respectiv superioare.postul este pe functie publica cu studii medii pe perioada determinata.se poate face o eventuala transformare a postului in cazul in care la concurs nu se prezinta nici o persoana 9 ani vechime in munca?
Daca functia publica respectiva este vacanta pe durata determinata, inseamna ca titularul ei este in concediu CIC sau ceva similar, in sensul ca se va reintoarce candva la serviciu. Si cand se reintoarce, nu o poate face pe o functie publica grad principal (asta inseamna cei 5 ani vechime in specialitate) ci doar pe gradul profesional superior (9 ani vechime), asa cum era functia cand a parasit-o. Eu cred ca daca nu se prezinta nici o persoana care sa indeplineasca conditiile cerute (9 ani vechime in studii medii), functia respectiva va ramane neocupata.
daca ai 5 ani vechime nu poti decat sa participi la functii publice de nivelul gradul profesional principal, sau de nivel inferior acestuia.
in ceea ce priveste functia publica in speta de referent superior, avand in vedere ca este temporar vacanta, se intelege ca titularul acesteia are raportul de serviciu suspendat. astfel ca, postul in speta este rezervat titularului pana acesta isi reia activitatea.
transformarea postului, in sensul de modificare a gradului profesional al functiei, este posibila numai daca postul este vacant, si nu temporar vacant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs functionar public KARINA1967 KARINA1967 din pacate nu ma incadrez la consilier principal, cel putin asa sustine Legea 188/1999, functionarilor publici, art. 57, sau cel putin asa sustine comisia de ... (vezi toată discuția)
Transformarea posturilor henriettebondar henriettebondar Speta: Postul existent in regim contractual: referent (agent fiscal) ,conform art.2 , 107 si 111 din Legea nr. 188/1999 trebuie transformat in functie ... (vezi toată discuția)
Angajare - participare la concurs leontina26 leontina26 vin cu rugamintea,de a-mi raspunde la cateva nelamuriri. Cum as putea sa particip la un concurs din cadrul unei primarii pe un post superior cu vechime de 5 ... (vezi toată discuția)