avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transformarea posturilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transformarea posturilor

Speta: Postul existent in regim contractual: referent (agent fiscal) ,conform art.2 , 107 si 111 din Legea nr. 188/1999 trebuie transformat in functie publica.
-Ce se intampla daca ocupantul postului nu indeplineste conditiile de vechime in specialitatea studiilor absolvite?
-Nu se primeste aviz favorabil din partea ANFP , care este urmatorul pas?
-S-ar putea sa fie obligata autoritatea publica sa transforme postul in functie publica si sa organizeze concurs pentru ocuparea postului de functionar public?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vali.herea , utilizator 17:22, 28 Septembrie 2009
Transformarea postului din contractual in functie publica nu este conditionata in nici un caz de vechimea in specialitatea functiei. Aceasta este obligatorie numai in situatia promovarii sau pentru participarea la concursurile organizate in conditiile legii. In situatia dvs. transformarea postului se va face intr-o functie publica care sa tina cont si de de vechimea in specialitatea functiei. Deci nu puteti transforma un post de referent III in care persoana angajata are un an vechime intr-o functie publica de referent principal tr. sal. 1 . Cel mult tr. sal. 3 .
Nu faceti cunoscut toate detaliile postului de contractual : ce studii are cel care il ocupa, ce vechime are in postul respectiv. De exemplu postul de referent - inspector impozite si taxe de la noi, este referent, grad profesional superior, treapta III de salarizare. Dar pentru acest grad profesional, trebuie ca cel care il ocupa sa aiba cel putin 9 ani vechime in specialitatea functiei. Daca veniti si cu alte detalii, voi incerca sa va lamuresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Contractual sau functionar balta dumitru balta dumitru Buna ziua! Lucrez de multi ani in administratia publica locala, incadrat ca personal contractual (sofer). Acum imi finalizez studiile superioare (drept ... (vezi toată discuția)
Din personal contractual, functionar public zoard zoard Buna ziua ! Sunt angajat la o primarie comunala, din 2008 referent III, personal contractual, cu un salariu de 648 lei, dupa 1 ian 2010, conform Legii ... (vezi toată discuția)