avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anulare p.v.contraventie accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anulare p.v.contraventie accident

Buna ziua,
Am fost acuzat pe nedrept ca as fi provocat un accident.As dori sa stiu daca p.v.de contraventie poate fi anulat in urmatoarele cazuri:
-mi-a fost inmanat exemplarul 3 al p.v. pe motiv ca exemplarul 2 era mai lizibil si cel care a suferit accidentul nu ar intampina greutati din partea asiguratorului.Este obligatorie o anumita ordine in inmanarea exemplarelor p.v.(cine primeste ex.2,cine ex.3)?
-numele localitatii este scris gresit (pe exemplarul meu apare BARTAOESTI iar numele localitatii este BARTICESTI)
-p.v.contine stersaturi

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
ovi47, utilizator
Cel mai recent răspuns: ovi47 , utilizator 20:00, 19 Noiembrie 2012
motivele de nulitate sunt mentionate limitativ in OG 2/2001 - art 17 "Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei săvârsite
si a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal.
Nulitatea se constata si din oficiu."
Multumesc,dar acest lucru l-am citit si eu in lege.Ma refeream la cazul meu(stersaturi,numele localitatii gresit)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal completat gresit bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua. Care este art din lege care face referire la faptul ca daca procesul verbal este completat gresit(nume,data,cnp,motiv,etc)aceasta atrage nulitatea ... (vezi toată discuția)
Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal nul de drept Luc7 Luc7 Ce elemente trebuie să lipsească dintr-un p.v. de contravenție pe legea 61/1991 ca acesta să fie atins de nulitate? (vezi toată discuția)