Buna ziua,
Am fost acuzat pe nedrept ca as fi provocat un accident.As dori sa stiu daca p.v.de contraventie poate fi anulat in urmatoarele cazuri:
-mi-a fost inmanat exemplarul 3 al p.v. pe motiv ca exemplarul 2 era mai lizibil si cel care a suferit accidentul nu ar intampina greutati din partea asiguratorului.Este obligatorie o anumita ordine in inmanarea exemplarelor p.v.(cine primeste ex.2,cine ex.3)?
-numele localitatii este scris gresit (pe exemplarul meu apare BARTAOESTI iar numele localitatii este BARTICESTI)
-p.v.contine stersaturi
motivele de nulitate sunt mentionate limitativ in OG 2/2001 - art 17 "Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei săvârsite
si a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal.
Nulitatea se constata si din oficiu."
Adresa gresita pv.
Atti89
Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)