avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... MARTURIE MINCINOASA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

MARTURIE MINCINOASA

BUNA....daca o persoana ,face o declaratie pe propria raspundere,intr-o ancheta judiciara,penala,fiind chiar ea partea vatamata,si totusi exista documente oficiale care contesta categoric declaratiile partii vatamate,se poate spune ca acea persoana,fiind chiar parte vatamata,face dovada unei marturii mincinoase in ancheta?
...si a doua intrebare:Se poate face o noua actiune pentru darea in judecata a acelei persoane,pe baza documentelor existente si declaratia data in dosarul rezultat din ancheta, pentru marturie mincinuasa?
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: memos , utilizator 05:09, 4 Decembrie 2012
Declarariile ei, daca sunt contradictorii (una declara in strainatate si alta in Romanai), nu vor avea nici un efect juridic atata timp cat nu se coroboreaza cu alte probe. Politia din strainatate sigur ca a luat si alte declaratii diverselor persoane din anturajul fetei, consumatori,vecini, colege de prostitutie (sau ce era in barul respectiv)...si atunci declaratia acesteia capata valoare .. In ceea ce priveste schimbarea declaratiei in Romania, organele de cercetare vor stabili, la fel ca cele din strainatate, in ce masura faptele si acuzatiile aduse celor implicati sunt saui nu de natura penala cum ar pute fi :lipsirea de libertate in mod ilegal, sclavia,supunere la munca fortata..., atat ca autori, complici sau instigatori.
Recomand sa luati legatura cu un avocat sa va stusdieze temeinic cauza.
...intr-adevar sau luat multe declaratii pe care le-am studiat si nimeni din anturajul partii vatamate,colegi ,consumatori etc,nu declara ceva care sa incrimineze pe celelalte persoane ,pentru ca nu au ce sa declare, doar ca au auzit de la ea ce a spus.Deci,toate declaratiile care exista la dosar doar una sau doua declara ca au auzit din spusele ei ca ar fi fost .... ceea ce am spus mai devrme.altceva nu exista in acest dosar.Ca la acel bar sau mai gasit si alte fete ce lucrau acolo asta este altceva, nu are nici o legatura cu toata povestea asta.Cert este ca a facut probleme barului si angajatilor pt ca si patronul barului este cercetat penal pt ca in barul cu pricina probabil ca unele angajate faceau unele servicii ,(cum este peste tot doar toata lumea stie,)Cum ar putea sa creasca valoarea declaratiei partii vatamate daca celelalte declaratii,una sau doua,a unor pers declara ca au auzit de la partea vatamata ca ar fi fost ...?
memos a scris:

Cum ar putea sa creasca valoarea declaratiei partii vatamate daca celelalte declaratii,una sau doua,a unor pers declara ca au auzit de la partea vatamata ca ar fi fost ...?

O declarație în care cineva susține că „a auzit de la partea vătămată” nu are nici o relevanță.
Are dreptate dl.Partick.
Da am inteles tot ce ati spus dumneavoastra domnilor dar eu v-am precizat sincer si fara ocolisuri situatia.Vedeti d-voastra,totusi pt aceasta situatie s-au emis mandate europene,si pt cei care pur si simplu au fost arestati din romania cit si italia(unii din dosar)li sa perceput taxe de 3000 si respectiv 4000 euro pentru a se judeca in stare de libertate si deja indata se implineste un an si inca nu sa pronuntat procesul sau prima instanta.mentionez ca pentru un inculpat partea vatamata si-a retras plingerea contra unei sume de bani,prezentindu-se la tribunalul respectiv din italia.Cum as putea sa ignoram aceasta situatie, cind eu cel putin stau in casa de aproape un an si deja am probleme cu ficatul din cauza stresului, justitia este alta cu strainii,domnilor nu stiti situatiile adevarate in italia se declara una si partea romana trimite alte declaratii ale partii vatamate.ce sfat imi puteti da la ceea ce v-am spus .Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce poate pati prietenul meu george djpasional djpasional Buna seara am un prieten ce a lucrat ca barman la Cafe Bar si binenteles ca in interiorul barului existau si jocuri de noroc.El era angajatul barului dar nu si ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)
Acuzat de tâlhãrie.declarație falsã, mãrturie mincinoasã. clau32 clau32 Inculpatul x in data de 05.09 dimineata fiind in stare de ebrietate si aflandu-se pe spatiu public a deranjat-o pe y (parte vatamata) care l-a lovit cu o ... (vezi toată discuția)