avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce act ma sfatuiti sa fac???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce act ma sfatuiti sa fac???

buna ziua.in primul rand, sint afon in probleme de-astea, de aceeia apelez la dumneavoastra. avem o batrina vecina careia de multi ani i-au murit sotul si doi copii necasatoriti. fiind vecini si venind pe la noi, ne-a propus sa avem grija de ea si s-o intretinem ,iar dupa deces sa o ingropam si sa-i facem cele dupa moarte,lasindu-ne noua ptr fiul cel mare casa ei,deoarece spune ea ca nu mai are pe nimeni pe lumea asta ! ea in prezent e vioaie si fisneata,are legaturi cu multe doamne de aceeiasi virstaea fiind in trecut asistenta medicala,o mai avea si ceva nepoti din frati sau surori...? intrebarea mea este ce ma sfatuiti sa fac, noi sintem niste oameni de bine si ne-a picat si bine propunerea, dar as vrea sa stiu ce act ar trebui sa facem in cazul asta sa fim siguri in ce ne bagam...n-am vrea ca dupa --timp sa se razgindeasca si sa invoce diverse motive si sa raminem cu,,degetul in gura,, automat pica din start vinzare-cumparare. multumim
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:39, 20 Noiembrie 2012
contractul de vanzare cumparare in forma autentica e cea mai buna solutie. o sa aveti obligatia de intretinere pe tot restul vietii vanzatoarei.
N-am inteles ce inseamna doi copii necasatoriti din mesajul dvs. Are batrana copii sau nu?

In situatia in care nu are copii, cel mai indicat este sa faceti un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. Trebuie insa sa stiti ca va trebui sa prestati intretinere din chiar primul moment si numai in caz de nevoie, pt ca apoi va treziti ca solicita batrana rezilierea pt ca nu ati avut grija de ea.

De ce refuzati din start un act de vanzare-cumparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau contract de intretinere sau contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager andaconstanta andaconstanta Buna ziua, mama mea are grija de o batrana in varsta de 75 ani, imobilizata la pat. dansa doreste sa ii lase apartamentul mamei mele dar nu stim ce act sa ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare cu clauza ContSters287513 ContSters287513 Buna ziua! Doresc sa va supun atentiei o problema. In urma cu cativa ani am convenit cu doi batrani sa avem grija de ei si ramanem cu locuinta, fapt pentru ... (vezi toată discuția)
Mostenire, act neatacabil Annarina Annarina Buna ziua. O batrana de 90 ani vrea sa lase ca mostenire apartamentul in care locuieste unei familii tinere care sa aiba grija de ea. Mentionez ca batrana a ... (vezi toată discuția)