avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau contract de intretinere sau contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau contract de intretinere sau contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager

Buna ziua,
mama mea are grija de o batrana in varsta de 75 ani, imobilizata la pat. dansa doreste sa ii lase apartamentul mamei mele dar nu stim ce act sa facem, ma refer si din punct de vedere al sigurantei cat si al costului. Mentionez ca batrana nu are mostenitori, dar nu poti stii niciodata cine apare peste noapte, nu?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: anacristinaslav , utilizator 16:26, 5 Decembrie 2015
Contract de vânzare cu uzufruct viagera și clauza de întreținere e sigur.
Mergeți la notar sa vedeți cat va costa și dacă face actul.
Contractul de vanzare cumparare cu uzufruct viager este cel mai sigur , numai sa aveti mare grija ce se va scrie in acel contract si a refer la ce conditii doreste batrinica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vinzare-cumparare sau donatie ccaraiman ccaraiman buna ziua , stie cineva cum este mai bine sa procedez ,o batrina vrea sa-mi lase un apartament cu 2 cam ,nu are urmasi , ce fel de act trebuie sa fac si cum ... (vezi toată discuția)
Se poate rezilia un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager? simona_andreea simona_andreea buna ziua, as dorii si eu un raspuns in legatura cu o problema legata de un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager, incheiat intre mine si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori ... Daaris Daaris Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori un sfat. Soțul mamei mele a murit recent (tată vitreg) iar împreună au 3 copii. El mai avea ... (vezi toată discuția)