avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, act neatacabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, act neatacabil

Buna ziua. O batrana de 90 ani vrea sa lase ca mostenire apartamentul in care locuieste unei familii tinere care sa aiba grija de ea. Mentionez ca batrana a avut 2 fii, dar sunt decedati de multi ani. Ca familie mai are o nora si nepoti. Doar ca batrana nu doreste sa locuiasca cu acestia. De asemenea mentionez ca batrana e in deplinatatea facultatilor mintale. As dori sa stiu daca e posibil sa faca un act de intretinere care sa nu fie contestat sau daca nu sa lase apartamentul ei unei organizatii non profit. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Apostu , Avocat 13:59, 20 Octombrie 2015
Nepotii batranei sunt descendenti si au calitatea de mostenitori rezervatari, venind la mostenire pe tulpini, orin reprezentare succesorala.Donatia si testamentul vor puteta fi atacate de nepoti in ce priveste rezerva lor succesorala.Mai sigur ar fi un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
da, e posibil, mai greu dar se poate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Testament facut la varsta de 94 de ani Trotus74 Trotus74 Buna ziua! Bunicul meu in varsta de 94 de ani a facut testament unei nepoate dupa ce a dezbatut mostenirea dupa bunica decedata.Ei au avut doi copii care sint ... (vezi toată discuția)
Testament ContSters65040 ContSters65040 Am si eu o pb.Am un testament universal incheiat la notariat de la o persoana care nu-mi este nici un fel de ruda si acre imi lasa mie toata averea ei.Aceasta ... (vezi toată discuția)