avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament facut la varsta de 94 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament facut la varsta de 94 de ani

Buna ziua!
Bunicul meu in varsta de 94 de ani a facut testament unei nepoate dupa ce a dezbatut mostenirea dupa bunica decedata.Ei au avut doi copii care sint decedati amandoi dupa bunica.Urmasi suntem in total 5 nepoti si Nora care locuiește in curte cu bătrânul.
Am înțeles ca are făcută acea evaluare psihologica si ar fi in deplinatate mintala de 75%.
La acea dezbatere după bunica nu am fost chemați la notar si noi ceilalți mostenitori!
Acest Testament poate fi atacat in timpul vieții Bunicului?
Cel mai recent răspuns: Trotus74 , utilizator 07:41, 6 August 2017
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest testament nu are efecte juridice in timpul vieții bunicului dvs. El va putea fi revocat chiar de autor cat mai traieste.

Atacarea lui va putea fi facuta doar dupa deces.
Multumesc frumos!
Mă întrebam,oare la 94 de ani un om mai are discernamant?
Dacă atacam testamentul după deces ce șanse avem noi restul....
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 August 2017
Trotus74, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti nepoti directi, fiul filului atunci sunteti mostenitori rezervatari, adica aveti o parte din mostenire rezervata, orice ar trece in testament si testamentul poate fi atacat cu succes. Google "mostenitori rezervatari".
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de mostenire, Clara iordache Clara iordache Buna ziua,am o intrebare legata de actul de mostenire,eu am 1 frate dar are alt tata,tatal actual nu ma are decat pe mine,unicul copil,insa tata a decedat,mama ... (vezi toată discuția)
Intocmire testament tudor_11 tudor_11 buna ziua.doi batrani, sot si sotie vor sa cumpere un apartament, urmand sa lase fiului meu apartamentul prin testament, dansii nu au avut copii, vreau sa ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)