avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hatisul actelor din procesele civile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hatisul actelor din procesele civile

Buna ziua,am o rugaminte la dumneavoastra,sotul meu acum o luna a mancat bataie de la 2 indivizi beti la un bar,l-au bagat in spital cu hematom cranian si fisura de coloana,i s-a facut CT,i-au dat 30 concediu medical si 45zile de la medicina legala,trebuie refacut CT si nu stiu daca imi trebuie trimitere de la medicina legala?Deja a inceput cercetarea politiei,ce acte imi mai trebuie si ce demersuri sa mai fac pentru proces,pe moment nu-mi permit un avocat,va multumesc si va astept sfaturile.Cu stima.
Cel mai recent răspuns: alinamariananistor , utilizator 10:08, 29 Februarie 2016
declarati la politie ca doriti sa va constituiti parte civila in cazul in care doriti despagubiri de la inculpati. probele in procesul penal sunt administrate de organul de cercetare penala.
Dupa definitivarea numarului de zile de ingrijiri medicale, politia va face incadrarea faptei din punct de vedere penal. Vor fi audiati autorii, cat si sotul dvs, plus martori daca exista.
Sotul dvs se va putea constitui parte civila impotriva autorilor, prin declaratie scrisa la dosarul de urmarire penala, solicitand atata plata daunelor materiale (cheltuieli cu spitalizarea, medicamente, doctori - pastrati chitante) cat si a celor morale.
Este indicat sa se intereseze de irsul dosarului.
Politia nu prea se grabeste cu astfel de dosare.
Este bine sa se constituie parte civila inca din faza de urmarire penala ca sa nu apara probleme ulterior.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul are o perioada limitata pina cind poate face plingerea penala, 15 sau 30 de zile de cind a luat la cunostinta identitatea atacatorilor.

Este bine deci sa faca aceasta plingere cit mai repede si asa cum s-a spus mai sus, sa indice ca se constituie parte civila.

Parte civila se va constitui probabil si spitalul unde a fost internat, pentru recuperarea cheltuielilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
alinamariananistor a scris:

Problema mea este ca acesti derbedei au pe cineva in spate,mai au cam 4-5 dosare la activ,care nu sunt scoase la lumina,si nu stiu la care autoritate sa ma adresez pentru verificarea dosarelor,m-am gandit la anticoruptie,poate pot verifica ei,va astept cu sfaturi,multumesc.

Alte discuții în legătură

Proces civil - despagubire nikolos nikolos inculpatul care a fost condamnat la X ani cu suspendare pe penal , este dat in judecata de catre partile vatamate constituindu-se proces civil unde partile ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la proces penal (lovire sau alte violente), propunere impacare, consecinte acceptare LazarPaul1 LazarPaul1 Buna seara, In urma cu un an am fost agresat de o persoana. Am primit de la medicina legala un certificat de 12 zile pentru ingrijiri medicale in baza ... (vezi toată discuția)
Lovire cipriang4s cipriang4s buna ziua ! bunica mea a fost lovita decatre o persoana, am duso la spital a obtinut un certificat medico legal de 12 zileingrijiri medicale, la parchet sa ... (vezi toată discuția)