avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

am avut verificare pentru rambursare tva , la control mi s-a dat jos o suma cu penalitati si majorari pe care am platit-o , intrebarea este se trece aceasta suma in decont
Cel mai recent răspuns: radu7705 , utilizator 15:15, 21 Noiembrie 2012
Din ce stiu eu se trec in decont la randul 36.
nu inteleg. din suma ceruta la rambursare nu a mai ramas nimic?
adica suma suplimentara stabilita de inspectia fiscala depaseste suma solicitata la rambursare?

(in orice caz sumele achitate pana la data depunerii decontului nu se trec)
in luna august am avut cerere de recuperat tva,(depusa pe 25 septembrie)de 41000 ron , in luna octombrie (adica pe 25 octombrie )am platit datorii la stat mai putin cu aceasta suma adica am compensat de obicei asa procedez ,pe la inceputul lunii noiembrie au venit in verificare la care au constatat ca am dedus tva la niste facturi de protocol si nu trebuia sa deduc acest tva in suma de 200 ron la care mi s-a adaugat 10 ron majorari si 30 ron penalitati aceasta suma am platit-o imediat ce am semnat actul de control acum intreb aceasta suma se declara in decont?
nu se declara. in baza procesului verbal faci 6581=5311 sau 5121 depinde cum ai platit-o. deci suma platita nu iti apare nici in jurnalul de dumparari nici in cel de vanzari .

facturile pe care til-au dat jos faci urmatoarea corectie :

4426=401 in rosu 200
iar ulterior
3xx=401 sau in cazul unei prestari de servicii 6xx=401 in negru cu 200

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea tva/ului neaprobat la ramburs?? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna ziua.Asi vrea sa intreb si eu, cum trebuie sa inregistrez in contabilitate TVA-ul de ramburs neaprobat. Adica ca sa fiu mai inteleasa: - Am avut un ... (vezi toată discuția)
Inregistrare corecta in conta Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu patronul pleaca in delegatie in alt oras pentru cumparare marfa,venind inapoi cu facturile aferente.eu in conta [b]sunt obligata[/b] sa fac inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Deconturi de cheltuiala grecuanamaria grecuanamaria ma puteti ajuta cu privire la inreg dec de cheltuiala? care sunt inregistrarile care se fac? va multumesc (vezi toată discuția)