avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii pt nerespectare act aditional
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii pt nerespectare act aditional

Buna ziua!
Am o problema cu banca.Am cedat un contract ipotecar prin hotarare juecatoeasca definitiva si irevocabila dar banca dupa mai mult de jumatate de an nu a operat aceasta modificare, iar eu figurez in continuare cu acest credit pe numele meu. Este o suma considerabila.Problema este ca eu nu pot face un credit in conditiile actuale.Sunt foarte stresanta in aceasta privinta.Am tot intrebat si dat telefonoane la banca respectiva sa vad cum se poate rezolva problema, dar ma tot amana cu rezolvarea motivand diverse: persoana care a preluat contractul a dus actele cerute de banca insa nu a fost acceptata de catre banca. In conditiile acestea cum pot rezolva problema?
Am uitat sa mentionez ca in urma hotararii judecatoresti am incheiat la notar un act aditional la contractul de ipoteca prin care se specifica ca eu nu mai am nici o obligatie fata de banca .Eu am un exemplar al acestui act adiional,banca unul si actalul imprumutat unul,si bineinteles notarul unul.
In acest caz pot avea pretentii materiale?Pt. ca dupa cum evolueaza situatia nu vad o finalizare a preluarii acestui contract! O despagubire daca ma stresez de atata timp cu drumuri si telefoane la banca?
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 12:42, 9 Februarie 2009
Puteti chema banca in instanta pentru a opera modificarile.

Puteti cere si despagubiri pentru acest deranj dar nu cred ca veti obtine o suma multumitoare.
Aţi mai postat acest subiect cu ceva vreme în urmă. Cred că v-am sfătuit şi atunci, aşa cum o fac şi acum: actul adiţional încheiat cu banca trebuie analizat de un avocat. Nu ştim ce cuprinde actul. Dacă el nu face referire şi la debit, la obligaţia principală, ci doar la contractul accesoriu de garanţie, trebuie să solicitaţi băncii încetarea contractului de credit. Am înţeles însă că persoana căreia i-aţi cedat contractul nu îndeplineşte condiţiile de creditate.

Soluţia ar fi fost chemarea în judecată a băncii în procesul despre care vorbiţi, spre a-i fi opozabilă hotărîrea. Nu aţi făcut-o, probabil din neştiinţă. ªi acolo ar fi fost nevoie să fiţi sfătuită, poate chiar reprezentată de aun profesionist.

Soluţia, deci? Un avocat. Informaţiile de pe forum nu vă pot ajuta mai mult.
Exprimarea dumneavoastra este lacunara si aceasta ne pune in imposibilitatea de a va furniza un raspuns.
Spuneti ca ati cedat un contract ipotecar. Daca este vorba de un contract de credit ipotecar, in care nu puteti fi decat debitor, iar banca creditor. Nu aveati cum sa il cedati. Poate doar banca sa incheie un contract de novatie cu schimbare de debitor, iar dumneavoastra un contract de vanzare-cumparare pe imobilul pe care l-ati cumparat din creditul ipotecar.
Care sunt actele pe care le-ai incheiat? ce prevad ele? Ajutati-ne ca sa va putem ajuta.


Ii atrag atentia colegului Themis ca un contract de ipoteca nu poate fi "cedat " de catre debitor, iar premisa sa ca acel act s-ar referi la un contract de garantie este falsa.
Brom, ce drăguţ din partea dumneavoastră că îmi atrageţi atenţia... Unde am spus eu că ar fi vorba despre cesiunea contractului de ipotecă? Dacă veţi citi mai atent ce am scris, acolo făceam referire la faptul că subiectul a mai fost postat. Din dezvoltarea anterioară a subiectului

(www.avocatnet.ro/content/for... )

a rezultat că a fost cedat un contract privind apartamentul ipotecat. O lectură mai atentă v-ar fi ferit de nevoia unei atenţionări pe care, măcar din punct de vedere al exprimării, nu o agreez. Aşa fiind, vă rog să nu-mi mai atrageţi atenţia.

Altfel, cam ştiu, cel puţin în domeniul dreptului civil, ce poate fi cedat şi ce nu. Unde voi avea oarecari dubii nu voi sta nicio clipă în cumpănă: voi apela, fără rezerve, la bunăvoinţa dumneavoastră.

Pornesc de la premisa că aţi fost animat de cele mai bune intenţii. Sigur, o uşoară deviaţie de limbaj nu este de natură să mă determine să-mi schimb această credinţă.

themis a scris:

Dacă el nu face referire şi la debit, la obligaţia principală, ci doar la contractul accesoriu de garanţie, trebuie să solicitaţi băncii încetarea contractului de credit. Am înţeles însă că persoana căreia i-aţi cedat contractul nu îndeplineşte condiţiile de creditate.



Este exprimarea dumneavoastra? Scrie acolo despre cedarea contractului de garantie? Poate incercati sa vedeti ca si pozitiva o observatie colegiala. Daca nu reusiti, imi cer eu scuze!
Nu ma consider atotcunascator, asa banuiesc ca nici dumneavoastra nu o faceti. Daca va recititi mesajul poate imi intelegeti bunele intentii.

Alte discuții în legătură

Probleme respectare act aditional contract credit de catre banca DM DM Buna ziua Am o problema cu banca.Am cedat un contract ipotecar prin hotarare juecatoeasca definitiva si irevocabila dar banca dupa mai mult de jumatate de ... (vezi toată discuția)
Parere continut act aditional contract credit cfs cfs Buna ziua, urmeaza sa semnez un ac aditional la un Contract de credit. In Contractul de credit exista la momentul actual un Imprumutat si un Garant ... (vezi toată discuția)
Imobil ipotecat tumi tumi dupa divortul pronuntat,in care apartamentul a ramas pe numele meu,acesta fiind luat impreuna cu sotia,aceasta renuntand la dreptul ei printro intelegere ... (vezi toată discuția)