avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii pt nerespectare act aditional
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii pt nerespectare act aditional

Buna ziua!
Am o problema cu banca.Am cedat un contract ipotecar prin hotarare juecatoeasca definitiva si irevocabila dar banca dupa mai mult de jumatate de an nu a operat aceasta modificare, iar eu figurez in continuare cu acest credit pe numele meu. Este o suma considerabila.Problema este ca eu nu pot face un credit in conditiile actuale.Sunt foarte stresanta in aceasta privinta.Am tot intrebat si dat telefonoane la banca respectiva sa vad cum se poate rezolva problema, dar ma tot amana cu rezolvarea motivand diverse: persoana care a preluat contractul a dus actele cerute de banca insa nu a fost acceptata de catre banca. In conditiile acestea cum pot rezolva problema?
Am uitat sa mentionez ca in urma hotararii judecatoresti am incheiat la notar un act aditional la contractul de ipoteca prin care se specifica ca eu nu mai am nici o obligatie fata de banca .Eu am un exemplar al acestui act adiional,banca unul si actalul imprumutat unul,si bineinteles notarul unul.
In acest caz pot avea pretentii materiale?Pt. ca dupa cum evolueaza situatia nu vad o finalizare a preluarii acestui contract! O despagubire daca ma stresez de atata timp cu drumuri si telefoane la banca?
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 12:42, 9 Februarie 2009
Pentru mai multe lamuriri situatia este urmatoarea:in timpul casatoriei am cumparat impreuna cu fostul sot un apartament prin credit ipotecar in care eu am fost imprumutat,iar el coplatitor.In urma divortului i-am lasat apartamentul platindu-mi o sulta.Dupa incheierea procesului am mers la banca cu o sentinta definitiva si irevocabila pentru a se opera modidicarea:el imprumutat ,eu fara obligatii contractuale.In acel moment banca a spus ca se poate rezolva prin inchierea un act aditional la contractul de ipoteca in care eu sa nu mai figurez ca si imprumutat,iar el sa preia toate obligatiile contractuale.Acest act aditional s-a incheiat in mai anul trecut ,insa in decembrie 2008 dintr-o intamplare, am aflat ca respectivukl credit inca apare pe numele meu.Am mers la banca sa cer lamuriri,banca l-a chemat pe imprumutat pentru a aduce actele necesare preluarii(adev si carte munca)insa din ce m
i s-a spus de la banca raspunsul de preluare a creditului este negativ.
In respectivul act aditional se specifica ca eu nu mai am nici o obligatie fata de banca,insa pentru regulamentul intern de organizare ma tin incurcata ,deoarece actualul imprumutat nu poate face dovada solvabilitatii sale.
In timpul divortului am cazut de acord sa ii cedez apart. printr-o tranzactie incheiata in fata avocatilor care s-a depus la tribunal.Judecatorul a fost de caord cu modul in care noi am impartit bunurile,pt. ca am fost de acord in toate privintele.
Dumneavoastră şi fosta soţie v-aţi pus de acord. Mai era nevoie doar de acordul băncii, căreia hotărîrea judecătorească nu îi este opozabilă.

Actul adiţional încheiat cu banca priveşte doar contractul de ipotecă, aşa cum bănuiam (v-am spus asta întru-un comentariu anterior). Este un contract accesoriu la contractul de împrumut. dacă banca a considerat că noul debitor adus de dumneavoastră nu este solvabil, v-a păstrat ca debitor, chiar dacă împrumutul este garantat cu apartamentul care acum este al soţiei.

Soluţia este să insistaţi la bancă. De obligat nu cred că o puteţi obliga să accepte un debitor care nu se încadrează în normele de creditate. Totul trebuie soluţionat pe cale de înţelegere.

Liviu S.Bordaş
Asa cum am banuit sunt doua raporturi contractuale diferite.
1. dumneavoastra nu mai sunteti debitor ipotecar, pentru ca nu mai detineti apartamentul in proprietate, de aceea s-a facut modificarea in contractul de ipoteca;
2. dumneavostra sunteti in continuare debitorul bancii, pentru contractul de credit. Garantati cu veniturile si orice alt bun al dumneavoastra.
Nimeni nu poate obliga banca sa renunte la un debitor, mai ales daca nu se aduce o garantie in plus. Nici nu ar fi moral, dumneavoastra ati primit o sulta, un parte din pretul unui bun, pret pe care l-ati achitat din imprumutul de la banca. Pentru sulta aceea nu ati platit nimic, de aceea va revine datoria de a plati o parte din credit.
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2009
ContSters42249, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme respectare act aditional contract credit de catre banca DM DM Buna ziua Am o problema cu banca.Am cedat un contract ipotecar prin hotarare juecatoeasca definitiva si irevocabila dar banca dupa mai mult de jumatate de ... (vezi toată discuția)
Parere continut act aditional contract credit cfs cfs Buna ziua, urmeaza sa semnez un ac aditional la un Contract de credit. In Contractul de credit exista la momentul actual un Imprumutat si un Garant ... (vezi toată discuția)
Imobil ipotecat tumi tumi dupa divortul pronuntat,in care apartamentul a ramas pe numele meu,acesta fiind luat impreuna cu sotia,aceasta renuntand la dreptul ei printro intelegere ... (vezi toată discuția)