avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Parere continut act aditional contract credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Parere continut act aditional contract credit

Buna ziua, urmeaza sa semnez un ac aditional la un Contract de credit.

In Contractul de credit exista la momentul actual un Imprumutat si un Garant ipotecar.

Actul aditional vizeaza eliberarea Garantului ipotecar de obligatiile pe care le are in contract.
Prin actul aditional,
- Persoana 1 primeste rolul de Imprumutat si garant ipotecar
- Persoana 2 pierde rolul de Garant ipotecar si devine "Declarant".

Apelez la voi cu privire la ultima fraza din actul aditional, este OK felul in care este formulata sau lasa loc de interpretari?


ACTUL ADITIONAL NR. ....
LA CONTRACTUL DE CREDIT NR. ......

Încheiat în ...... astăzi, ......între:

Banca ...... [date identificare],
si
Persoana 1 [date identificare] , in calitate de imprumutat si garant ipotecar,
Persoana 2 [date identificare] , in calitate de declarant,

Avand in vedere [fundamentele actului aditional] , partile contractului de credit nr. ...... au agreat asupra urmatoarelor modificari si completari:

Persoana 2 [date identificare], pierde calitatea de garant ipotecar si nu mai are nicio obligatie fata de Banca decurgand din aceasta calitate.

Prezentul act adiţional a fost semnat in limba romana, in 2 (doua) exemplare originale pentru Banca si cate un exemplar original pentru celelalte parti si face parte integranta din Contractul de credit nr. ......

Restul prevederilor Contractului de credit nr. ...... care nu vin in contradictie cu prezentul act aditional raman neschimbate si se aplica in consecinta.

Semnaturi,


Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:02, 21 August 2013
Buna ziua,

Nu cred ca exista vreo problema. este o fraza clasica pentru orice act aditional, in mod evident ca restul prevederilor contractuale raman in vigoare. Doar se anuleaza o garantie si se inlocuieste cu o alta, in fapt cred ca se schimba doar proprietarul imobilului ipotecat. Nu e asa?
Va multumesc pentru raspuns. Sper ca in viata reala cititi cu atentie documentele puse la dispozitie de clienti.

NU SE SCHIMBA PROPRIETARUL.

Am scris deja mai sus ca prin actul aditional se intampla 2 lucruri:
- Imprumutatul preia si calitatea de Garant ipotecar
- Garantul ipotecar este absolvit de orice obligatie in Contract.

Prin urmare, intrebarea mea era urmatoarea: este OK felul in care este formulata ultima fraza din Actul aditional, sau lasa loc de interpretari?
Buna ziua,

Nu stiu in ce viata va aflati dumneavoastra, dar aici nu suntem altundeva decat in viata reala.
Nu am sa fac niciun comentariu vis-a-vis de aprecierile dvs.

Referirea la schimbarea proprietarului era doar o intrebare. Daca nu se schimba proprietarul imobilului/bunullui mobil adus in garantie, inseamna ca se schimba bunul adus in garantie.

Daca ati urma sfatul pe care mi l-ati dat mie si ati citi cu atentie contractul de credit ati vedea ca in contract obligatiile garantului ipotecar sunt atribuite, evident\" garantului ipotecar\" si nu persoanei X , cel care nu mai este garant ipotecar. Adica, in textul contractului apare denumirea " garant ipotecar" si nu numele X, al fostului garant ipotecar. Cum in Actul aditional se mentioneaza ca se schimba numele x cu numele Y, pentru garantul ipotecar, toate referirile la garant ipotecar se vor raporta, evident, la Y.
Garantul ipotecar nu are decat o obligatie reala de garantie, daca garantia a fost desfiintata, ce obligatii ar mai putea avea?
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar-asigurare de viata-deces-mostenitori ?a ce? judy24 judy24 In cadrul unui contract bancar de credit ipotecar s-au convenit urmatoarele: 1.ASIGURAREA CREDITULUI-garantii reale mobiliare:a)contract de asigurare a ... (vezi toată discuția)
Executare silita cota parte credit ipotecar Maximus_Anonimus Maximus_Anonimus Buna ziua, Am nevoie un sfat cu privire la urmatoarea situatie: Un imobil cumparat prin 2 credite ipotecare contractate la o banca (unul pe numele X iar ... (vezi toată discuția)