avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii pt nerespectare act aditional
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii pt nerespectare act aditional

Buna ziua!
Am o problema cu banca.Am cedat un contract ipotecar prin hotarare juecatoeasca definitiva si irevocabila dar banca dupa mai mult de jumatate de an nu a operat aceasta modificare, iar eu figurez in continuare cu acest credit pe numele meu. Este o suma considerabila.Problema este ca eu nu pot face un credit in conditiile actuale.Sunt foarte stresanta in aceasta privinta.Am tot intrebat si dat telefonoane la banca respectiva sa vad cum se poate rezolva problema, dar ma tot amana cu rezolvarea motivand diverse: persoana care a preluat contractul a dus actele cerute de banca insa nu a fost acceptata de catre banca. In conditiile acestea cum pot rezolva problema?
Am uitat sa mentionez ca in urma hotararii judecatoresti am incheiat la notar un act aditional la contractul de ipoteca prin care se specifica ca eu nu mai am nici o obligatie fata de banca .Eu am un exemplar al acestui act adiional,banca unul si actalul imprumutat unul,si bineinteles notarul unul.
In acest caz pot avea pretentii materiale?Pt. ca dupa cum evolueaza situatia nu vad o finalizare a preluarii acestui contract! O despagubire daca ma stresez de atata timp cu drumuri si telefoane la banca?
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 12:42, 9 Februarie 2009
Nu, Brom. Acolo, în textul pe care-l citaţi, este vorba despre actul adiţional încheiat la notar, după soluţionarea procesului, şi nicidecum despre vreun act de cesiune. ªi întrebam acolo, în acel text, dacă actul adiţional se referă doar la contractul de garanţie sau şi la contractul de credit. Mi se pare limpede. Dacă aveaţi dubii, aveaţi posibilitatea să întrebaţi, să cereţi lămuriri. Aţi preferat să-mi atrageţi atenţia. Mă rog, opţiunea dumneavoastră.

Suficienţa nu este niciodată suficientă. Nici măcar sieşi.
Putina grija in exprimare nu strica nimanui, nici macar dumneavoastra.
ªtiindu-vă pe forum, voi fi atent şi la acest aspect. Voi detalia pînă la nivelul la care textul devine inteligibil pentru oricine.
Astept cu nerabdare sa-mi impartasiti din elocinta domniei voastre, in texte inteligibile chiar si pentru unul ca mine. Multumesc!
Brom a scris:

Putina grija in exprimare nu strica nimanui, nici macar dumneavoastra.

:offtopic: Intervenitie moderator
Pe forumul Avocatnet se discuta ideea, nu persoana. Singurii in masura a face ordine pe acest forum sunt moderatorii sau administratorii.

Alte discuții în legătură

Probleme respectare act aditional contract credit de catre banca DM DM Buna ziua Am o problema cu banca.Am cedat un contract ipotecar prin hotarare juecatoeasca definitiva si irevocabila dar banca dupa mai mult de jumatate de ... (vezi toată discuția)
Parere continut act aditional contract credit cfs cfs Buna ziua, urmeaza sa semnez un ac aditional la un Contract de credit. In Contractul de credit exista la momentul actual un Imprumutat si un Garant ... (vezi toată discuția)
Imobil ipotecat tumi tumi dupa divortul pronuntat,in care apartamentul a ramas pe numele meu,acesta fiind luat impreuna cu sotia,aceasta renuntand la dreptul ei printro intelegere ... (vezi toată discuția)