avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar de persoane la cotele de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar de persoane la cotele de intretinere

Buna seara!! Sunt proprietarul unui apartament. Familia noastra este formata din 3 persoane. Intr-o anumita luna,eu, proprietar fiind, am sa lipsesc din locuinta 17 zile. Exista posibilitatea sa ma scot ca si persoana platitoare a partilor comune de la intretinere? Care sunt conditiile legale de scoatere a unei persoane de la intretinere, aceasta locuind legal la acea adresa (adresa din cartea de identitate). Administratorul nostru ne-a dat o cerere tip in care se specifica, ca nu voi locui la adresa in perioada 1-30(31) pentru a putea fi scos de la intretinere.
Va multumesc frumos anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihai Lupu , Consultant asigurari 20:35, 20 Noiembrie 2012
HG nr 1588/2007 art 17 Comitetul executiv al asociartiei de proprietari are urmatoarele atributii
al r) stabileste cotele de participare pe persoane la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar,minimum 15 zile pe luna
stabileste perioada pentru care proprietarii,respectiv chiriasii,pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe oersoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna conform hotararii adunarii generale

In temeiul dispozitiei postate,va revine dreptul sa adresati cerere oficiala comitetului eecutiv al asociatiei dvs de proprietari in care sa solicitati scutirea de la plata cote comune ,pentru perioada de minimum 15 zile in care urmeaza sa fiti plecat din localitate
Este de preferat ca cerererea sa fie redactata in 2 ex ,unul urmand sa fie semnat de catre reprezentantul asociatiei de proprietari
Buna seara.
Pentru a intelege mai bine fondul problemei, va propun sa urmarim impreuna cateva prevederi din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
ART. 47
Cheltuielile asociaţiei de proprietari sunt următoarele:
a) cheltuieli pe număr de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în proprietăţi individuale;
b) cheltuieli pe consumuri individuale;
c) cheltuieli pe cota-parte indiviză, în funcţie de suprafaţa utilă a proprietăţii individuale;
d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari;
e) cheltuieli pe consumatori tehnici;
f) cheltuieli de altă natură.
ART. 48
(1) Stabilirea şi repartizarea sumei care priveşte proprietatea comună ce revine fiecărui proprietar din cadrul condominiului se fac proporţional cu cota-parte indiviză din proprietatea comună.
(2) Cheltuielile efectuate de asociaţia de proprietari pentru plata unor servicii de utilităţi publice sau de altă natură, legate de proprietăţile individuale din condominiu şi care nu se facturează individual pe fiecare dintre acestea, se repartizează după acelaşi criteriu care a stat la baza emiterii facturii, în conformitate cu prevederile contractului încheiat cu furnizorul respectivului serviciu.
In logica si pe baza celor prezentate, dvs aveti posibilitatea de a solicita in scris comitetului executiv al asociatiei de proprietari de a scoate 1 persoana de la cheltuielile pe numar de persoane din apartament pentru perioada in care lipsiti mai mult de 15 zile calendaristice. In acelasi timp insa, nu puteti solicita si reducerea cheltuielilor pe cota-parte indiviză, care se calculeaza în funcţie de suprafaţa utilă a proprietăţii. Comitetul executiv trebuie sa va raspunda tot in scris la cererea formulata de dvs, in termen ce nu depaseste 30 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari bitzaf bitzaf Buna ziua. Sunt din Hunedoara si pe 20.11.2009 am cumparat un apartament semifinisat in Com. Floresti-Cluj. In aceeasi zi am mers si la asociatia de ... (vezi toată discuția)
De care cheltuieli este scutita o persoana scoasa de la intretinere? camelia constantin camelia constantin Ma numesc Camelia Incepind cu luna MAI 2010 am scos 2 pers. de la intretinere noi fiind 3 au plecat la tara pentru toata vara.Administratora mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Scoatere permanenta de la intretinere ariadna661 ariadna661 Buna ziua Am achizitionat un apartament in luna dec 2013 si urmeaza sa ma mut definitv la adresa respectiva din martie 2014. As dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)