Daca se poate sa ma ajutati si pe mine (am tot cautat pe forum dar nu am reusit sa ma lamuresc )
Sotia are o matusa (sora cu soacra ) , 76-77 ani care vrea sa o ingrijeasca sotia si ii de tot ce are. In urma cu 4-5 ani i-a decedat sotul , copiii nu are. Aproape de un an e diagnosticata cu alzheimer (cam uita,dar ia medicamente). A facut inventarul dupa sot si are certificat de mostenitor in care scrie (din cate imi amintesc):
-cota 1/1 fanat cu nr topo ....
-cota 1/2 imobil ,casa situata...din ...
-cota 1/2 ca sotie
-nu sunt mostenitori straini
acum intrebarea : Daca acest certificat de mostenitor poate fi atacat ? pentru ca sunt mai multi nepoti dupa ce am dat de art 964
Art. 964. -
(1) Rudele defunctului vin la moștenire în următoarea ordine:
a) clasa întâi: descendenții;
b) clasa a doua: ascendenții privilegiați și colateralii privilegiați;
c) clasa a treia: ascendenții ordinari;
d) clasa a patra: colateralii ordinari
Va multumesc frumos
Mai revin cu o intrebare:
Intre timp matusa sotiei a decedat (in ianuarie) si nu a facut la nimeni.Mostenitori sunt 7(1 unchi;3 matusi;2 verisori;soacra)banii i-au impartit a mai ramas casa+curtea si acum intrebarea:
Ce trebuie facut ?,daca ma inteleg cu ei pentru casa,contract de vanzare cumparare sau alceva. Sper sa scot si un pret bun fiind in familie,daca nu ramane varianta sa vanda casa si sa imparta bani
multumesc,
o zi buna
Deces sot
raducer
As dori sa stiu in cazul in care moare sotul ,supravietuitoare sotie ,detin in comun un apartament in cota fiecare de 1/2, sotul un teren si niste actiuni; ... (vezi toată discuția)