avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocuparea domeniului public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocuparea domeniului public

Am o buna prietena pensionara ce locuieste intr-o vila. Un vecin a inchiriat spatiu unei vulcanizari. Proprietarul vulcanizarii a montat pe trotuar rastele cu anvelope,le-a sudat de gard fara aprobarea proprietarului[ prietena mea] si a ocupat si 3/4 din gard.
Intrebarea este-unde trebuie sa se adresese prietena mea pt al obliga pe proprietarul vulcanizarii sa dea jos rastelele. Acesta se lauda ca are "PILE "la primarie si nimeni nu poate sa-i faca ceva.
La toate acestea se adauga si hartuieli -sa-i vinda casa pe nimic.
Cel mai recent răspuns: ioana0706 , utilizator 14:05, 7 Iunie 2014
ABUZ total din partea acelui ”pilos” ocupând domeniul public și sudura rastelelor de gardul acelui proprietar :
1) o Notificare cu somație și termen (10 zile de la primirea Notificării, să-i precizeze concret) de lăsarea liberă a gardului respectiv, de aducere la starea lui inițială (ca să aibă și un motiv pt viitor la eventuală intervenție în instanță), recomandată cu Confirmare de primire.Dacă refuză primirea, să păstreze scrisoarea cum i se va înapoia-nedeschisă și cu acea ștampilă specifică a poștei ;
2) idem, la poliție ;
3) idem Primăriei.
Cele 2 instituții au obligația legală-OG nr.23/2002 și Legea nr.233/2002, de a răspunde în interiorul a 30 zile de la primire.
După aceea, se vor observa ”pilele” de la ”primărie”.Să auzim de bine !
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca aceiasi pasi ar trebui urmati in cazul in care doresti sa reclami amplasarea unei tabere de nomazi pe domeniul public in imediata vecinatate a unei zone rezidentiale. Eventual ce temei legal se poate invoca in afara de Legea 50 pentru autorizarea amplasarii de tabere de corturi?
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie - comportament "ca pe mosia lui" goose goose Am observat in acesta seara, ca aleea de langa bloc, are, la un capat, un gard sudat, iar la celalat capat, o poarta cu lacat. La parter, pe unde este aleea, ... (vezi toată discuția)
Teren la licitatie covaci112233 covaci112233 Buna ziua.Am cumparat un teren,extravilan , in suprafata de 9800 mp la licitatie publica,cu actul de adjudecare am fost la opci si am facut intabularea.Am ... (vezi toată discuția)
Suport legal desfiintare loc de joaca/parc alexpopescu alexpopescu Buna ziua,va contactez in legatura cu cateva indicatii cu privire la o procedura legala de desfiintare loc de joaca in Sector 1. In fata apartamentului in ... (vezi toată discuția)