avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... angajare perioada determinata
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

angajare perioada determinata

Daca un functionar public se angajeaza prin concurs, pe perioada determinata, pe un post al carui titular are contractul de munca suspendat, si intruneste toate conditiile titularului postului, va avea acelasi salariu ca si titularul?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 11:14, 21 Noiembrie 2012
BUna dimineata !
Salariul de incadrare este acelasi , diferenta o va face eventual vechimea in munca si eventualele sporuri de care a beneficiat functionarul public al carui raport de munca este suspendat .

Aceasta prevedere "În cazul funcţionarilor
publici nou-încadraţi sau promovaţi, nivelul de salarizare în plată
pentru funcţiile similare este cel corespunzător treptei 3 de
salarizare utilizate în anul 2010" din ORDIN
privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010
privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, se aplica in acest caz sau nu?

Nu, se aplica cea din Legea nr. 283/2011:
Art. 13
(1) Pentru funcţionarii publici care se transferă, sunt redistribuiţi din corpul funcţionarilor publici sau sunt reintegraţi în funcţie, potrivit legii, în cursul anului 2012, la stabilirea salariului va fi avută în vedere treapta de salarizare deţinută anterior.
(2) În cazul funcţionarilor publici nou-încadraţi sau promovaţi, nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare este cel corespunzător treptei 3 de salarizare utilizate în anul 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redistribuire -functionar public nicholaescu nicholaescu Am participat la o testare profesionala pentru o redistribuire.Cred ca normal ar fi potrivit si actelor normative sa ocup postul vacant conform ultimei ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici avand in vedere eliminarea treptelor de salarizare marilenaiuliana marilenaiuliana Daca s-au eliminat treptele de salarizare a functionarilor publici, ce presupune asta, ca pot incadra un functionar public indiferent pe ce treapta ... (vezi toată discuția)
Controverse privind reincadrarea de la 01.01.2011 mihami mihami Din dec. 2006 pana in dec. 2010 am fost incadrata in functie publica, grad profesional principal, treapta 1. Din dec. 2010 (dupa sustinere examen) am fost ... (vezi toată discuția)