Nici nu stiu cu ce sa incep.In urma cu 8-9 ani m-am casatorit,a fost o casatorie care nu s-a consumat.Pe "sot" nu l-am vazut de atunci.A fost un "pact" intre noi sau mai bine spus,a profitat de naivitatea mea,eu fiind minora pe vremea aceea.
Am primit acum 2-3 ani cateva citatii,sa ma prezint la divort,dar procesul a avut loc in alt oras,orasul lui natal si nu m-am putut prezenta(nu cel in care ne-am casatorit).
Am cateva intrebari:
Divortul putea sa se desfasoare chiar daca nu m-am prezentat?
Cum aflu daca mai sunt sau nu casatorita?
Cui ma adresez daca nu stiu nimic despre "sot",decat numele si nu am nici macar certificatul de casatorie?:-/
dap :D
introduceti dvs o cerere de divort , cereti incuviintarea instantei sa-l citati prin mica publicitate
Art. 607 cod procedura civila
Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cel din urmă domiciliu comun al soţilor. Dacă soţii nu au avut domiciliu comun sau dacă niciunul din soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cel din urmă domiciliu comun, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căruia îşi are domiciliul pârâtul, iar când pârâtul nu are domiciliu în ţară, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are domiciliul reclamantul.
Noi avocati suntem obisnuiti cu rautati, si sunt si mult mai rele. Dar eu am zis doar daca, adica nu ma refera specific ce asa s-ar intampla in cazul dv. Oricum, dv a zis ce a fost un "pact", si pactele normal sunt facute pentru a obtin beneficii pe ambi parti.
Dar daca sunt asa de rau, sa mai va spun ce nici ortodoxe pot sa casatoresc de a doua ori, nici mandatul de a fi impreuna pana la moarte este doar pentru religiosi ci pentru toti. Din cauza rautatiile inimilor credintoaselor -zice Hristos- Moise scuza pe cel ce a fost victima infidelitati ai celalt, dar nu a fost asa la inceputul, termina afirmatia lui Isus. De asta Biserica are tribunalele pentru a hotara daca a fost valid matrimoniul sau nu.
Hai sa mergem la subiect. Daca portalul al judetul nu zice nimic nu inseamna neaparat ce nu a fost iudecat in alt judet. Daca portalul spunea ce da, da, pentru ce nu poate sa se judece de doi ori acelas materia, dar nu invers. E un indiciu adevarat de ce pastrati casatoria. Asa ce acuma mai bine sa va uitati la evidenta, la starea civila din primaria unde v-ati casatorit ca sa fiti sigura. Ar fi bine sa ne spuneti cum ati reusit sa va casatoriti fara autorizatia parintilor dv. fiind minora atuncea. Sunt curios. :-)
Haideti sa nu amestecam lucrurile.Nu m-am casatorit la biserica si cum am mai spus,nu s-a consumat niciodata casatoria.Am intrat sa cer sfaturile unor avocati,nu unor preoti.
Nu mi s-a cerut sa o fac cu acordul lor.Poate avea el "pile" la primarie sau poate dupa 16 ani nu se mai cer semnaturile parintilor,habar n-am,d-voastra sa-mi spuneti.
Divort
cisti
as vrea sa stiu daca un cetatean roman cu domiciliul in romania s-a casatorit cu o femeie din Cipru, casatoria oficiindu-se in Cipru, venind apoi si locuind in ... (vezi toată discuția)