Nici nu stiu cu ce sa incep.In urma cu 8-9 ani m-am casatorit,a fost o casatorie care nu s-a consumat.Pe "sot" nu l-am vazut de atunci.A fost un "pact" intre noi sau mai bine spus,a profitat de naivitatea mea,eu fiind minora pe vremea aceea.
Am primit acum 2-3 ani cateva citatii,sa ma prezint la divort,dar procesul a avut loc in alt oras,orasul lui natal si nu m-am putut prezenta(nu cel in care ne-am casatorit).
Am cateva intrebari:
Divortul putea sa se desfasoare chiar daca nu m-am prezentat?
Cum aflu daca mai sunt sau nu casatorita?
Cui ma adresez daca nu stiu nimic despre "sot",decat numele si nu am nici macar certificatul de casatorie?:-/
"Vârsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vârsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.
Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti. "
Astea sunt conditiile, oricum nu mai conteaza acum cum a fost posibila casatoria dvs.
Daca mai erati minora acum, s-ar fi putut cere anularea casatoriei, insa acum nu mai aveti alta cale pt a deveni nemaritata decat divortul.
Divort
cisti
as vrea sa stiu daca un cetatean roman cu domiciliul in romania s-a casatorit cu o femeie din Cipru, casatoria oficiindu-se in Cipru, venind apoi si locuind in ... (vezi toată discuția)