avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor! :) - divort in lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor! :) - divort in lipsa

Nici nu stiu cu ce sa incep.In urma cu 8-9 ani m-am casatorit,a fost o casatorie care nu s-a consumat.Pe "sot" nu l-am vazut de atunci.A fost un "pact" intre noi sau mai bine spus,a profitat de naivitatea mea,eu fiind minora pe vremea aceea.
Am primit acum 2-3 ani cateva citatii,sa ma prezint la divort,dar procesul a avut loc in alt oras,orasul lui natal si nu m-am putut prezenta(nu cel in care ne-am casatorit).
Am cateva intrebari:
Divortul putea sa se desfasoare chiar daca nu m-am prezentat?
Cum aflu daca mai sunt sau nu casatorita?
Cui ma adresez daca nu stiu nimic despre "sot",decat numele si nu am nici macar certificatul de casatorie?:-/

Multumesc anticipat! :help:

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:03, 22 Noiembrie 2012

"Vârsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vârsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.
Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti. "

Astea sunt conditiile, oricum nu mai conteaza acum cum a fost posibila casatoria dvs.
Daca mai erati minora acum, s-ar fi putut cere anularea casatoriei, insa acum nu mai aveti alta cale pt a deveni nemaritata decat divortul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetatean strain adno adno Buna seara!Ma bucur ca am descoperit acest forum si sper ca ma puteti ajuta cu un sfat.Daca ma casatoresc in Grecia cu un barbat de origine Iranian(religie ... (vezi toată discuția)
Divort cisti cisti as vrea sa stiu daca un cetatean roman cu domiciliul in romania s-a casatorit cu o femeie din Cipru, casatoria oficiindu-se in Cipru, venind apoi si locuind in ... (vezi toată discuția)
Divort international Gabriela_C Gabriela_C Fiica mea s-a casatorit in urma cu 3 ani in Germania, cu un cetatean de nationalitate rusa stabilit in Germania, casatorie din care nu au rezultat copii sau ... (vezi toată discuția)