am un frate bolnav gradul 1 (nevazator grav si oligofrenie din copilarie gr 2) si trebuie sa fac succesiunea dupa mama noastra care a decedat. in instanta am cerut numirea unui curator special provizoriu pentru dezbaterea succesiunii si incheierea actelor necesare dupa suuccesiune respectiv (incheierea unui contract de intretinere pe cotele ce le revin )mi sa admis cererea urmand sa mi se comunice redactarea (deja sunt 45 de zile de la pronuntare ,,,dar traim in romania ).intrebarea este cum pot proceda ,..pot face un partaj voluntar (fratele fiind reprezentat de curatorul desemnat) ?sau se merge pe partaj si apoi un contract de intretinere ?
Asteptati comunicarea hotararii si ramanerea ei irevocabila. Apoi daca instanta a admis numirea unui curator si pt alte acte uterioare succesiunii puteti demara procedurile, numai ca toate actele vor trebui facute cu incuviintarea instantei de tutela.
daca in hotararea data de instanta ,,este trecut si incheierea unor acte (in cazul meu am specificat in cererea catre instanta ptr numirea unui curator si incheierea unui act de intretine pentru pe cota ce ii revine la partaj mai trebuie sa cer acordul instantei de tutela?