avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CREDIT IPOTECAR
Discuție deschisă în Executare silită

CREDIT IPOTECAR

Am luat in 2007 un credit ipotecar de la BCR,am achitat ratele lunar pana anul trecut cand odata cu taierile salariale nu am mai putut face fata ratelor.Am anuntat banca in scris sa.mi diminueze rata iar drept rasplata aceasta mi.a majorat rata.Am platit in continuare rata de dinainte de majorare,iar dupa un timp creditul meu a fost dat catre o firma de recuperari.Acestia cu un executor judecatoresc au pus poprire pe contul de salarii atat mie cat si fostei sotii care este coplatitor(ulterior creditului am divortat dar nu am facut partajul).Acum executorul ma someaza ca daca nu platesc tot creditul restant 30000 euro mscoate apartamentul la licitatie.Intrebarea mea este daca poate sa faca asta din moment ce eu platesc in continuare rata.Ce sa fac sa nu pierd apartamentul?
ca sa mai castigati timp puteti face contestatie la executare si cerere de suspendare executare silita pana la solutionarea cererii.
Cum v-au majorat rata? În ce temei? Au majorat dobînda? Au rescadenţat creditul?

Toate aceste aspecte trebuiau verificate atunci, pe loc.

Pe de altă parte, poprirea nu poate privi decît diferenţa dintre rata iniţială şi cea recalculată, atîta vreme cît aţi continuat să plătiţi rata iniţială.

Există în contract vreo clauză care să permită băncii să declare scadent întregul credit? În ce condiţii operează această clauză? Nu cumva firma de recuperare a sărit calul, inventînd clauze inexistente doar pentru a vă forţa mîna? Aceste firme sunt plătite cu procent din suma recuperată, deci au tot interesul să vă determine să plătiţi nu doar ratele scadente, ci întreg creditul.

Mergeţi cu contractul de credit şi cu toate anexele, la care adăugaţi şi actele emise de executor şi de firma de recuperare, la un avocat. Fără o analiză concretă a actelor, orice sfat este hazardat.
lupy a scris:

Am anuntat banca in scris sa.mi diminueze rata iar drept rasplata aceasta mi.a majorat rata.

Cred ca in fraza de mai sus consta marea Dvs eroare: Din modul cum ati formulat reiese ca Dvs ati facut o hartie in scris si va asteptati ca banca sa spuna " De acord" ceea ce nu s-a intamplat. Cred ca ar trebui sa adoptati o alta tactica: cu siguranta ca banca daca v-a marit rata a facut-o in urma unei clauze (probabil abuzive) din contract. Poate ar fi trebuit sa incercati o solutionare pe cale amiabila (prin mediere) a acestui diferend si sa faceti o intelegere cu ei.

In general contractele cu bancile sunt standard si contin clauze dezavantajoase pentru client inclusiv cea prin care se declara scadent contractul in caz de neplata. Nu cred ca o atitudine agresiva va va ajuta.
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Card de cumparaturi tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, am un card de cumparaturi facut prin [editat[;intre timp, contractand un credit ipotecar in valuta, nu am mai putut achita si rata lunara pt acel ... (vezi toată discuția)
Executarea silita ContSters243672 ContSters243672 Buna ziua. Am contractat in anul 2008 un credit ipotecar de 60000E si timp de aprox. doi ani am platit ratele la zi, dupa care am ramas cu ... (vezi toată discuția)