Pe scurt.
Astazi am confirmarea faptului ca "partea adversa" intr-un dosar civil privind un litigiu de munca, castigat de mine si la fond si la recurs dar neexecutat datorita contestarii sentintei def. si irevocabile, CA A MINTIT instanta de judecata. Astfel, in mai 2012 . intr-o cerere de recurs la C.A. a declarat intr-o ca a desfiintat un serviciu dar , si de astazi , in urma unei cercetari penale a sa (am depus plangere la Parchet), a declaratorg. de cercetare, si va declara si in scris, ca nu l-a desfiintat.[.
Tot astazi am aflata ca a minitit iarasi instanta deoarece, la termenul de ieri 20.11.2012 (dosarul de contestare executare ) juristul nu s-a prezentat pe motiv ca este bolnav dar el in acea zi a fost la politie (fara sa fie solicitat) pentru dosarul penal.
Ce se intampla cu acesti mincinosi ai instantelor ? Nu pot fi pedepsiti ? Cum se poate realiza, avand dovezi ?!
Daca m-am adresat gresit , va rog sa ma anuntati (poate trebuia la Dreptul penal ?)
1. In dovedirea falsului in declaratii, puteti depune la organul de cercetare, cererea de recurs in care partea din dosarul cu litigiul de munca, afirma contrariul (vezi declaratia din dosarul de cercetare penala) si solicitati extinderea cercetarii si pentru comiterea infractiunii prevazute la art 292 c.pen.
2. La instanta cu dosarul de executare, depuneti inscrisul care atesta ca partea a fost prezenta in alt loc, desi a solicitat un nou termen pe motive medicale, in dovedirea tergiversarii judecarii dosarului si solicitati aplicarea sanctiunii cu amenda.