avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... studii universitare cu taxa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

studii universitare cu taxa

Buna seara,

Revin la vechiul meu of : doresc sa stiu care sunt conditiile in care un student in anul I, la UMF Iasi, medicina generala, admis in vara lui 2008 pe locuri cu taxa , se poate transfera, poate trece, spuneti-i cum doriti, pe locuri bugetate?
Adica, cum se face transferul, automat, dupa medie sau sunt alte conditii suplimentare?
Iuliana Mihaela Ionescu
01.02.2009
Cel mai recent răspuns: ContSters67724 , utilizator 14:19, 3 Februarie 2009
Potrivit Regulamentului de Studii Universitare a UMF Iasi, facultăţile vor face la începutul fiecărui an universitar evaluarea locurilor rămase disponibile, finanţate de la bugetul de stat, pentru a fi ocupate de studenţii înscrişi cu taxă, în ordinea descrescătoare a clasificării lor şi în limita numărului de locuri vacante. Locurile rămase libere fiind ocupate, în ordinea mediilor.
Va multumesc pentru raspunsul primit.M-am elucidat intr-o oarecare masura, deoarece aceleasi criterii le stiam si eu din alte surse,insa am inteles ca s-ar fi schimbat criteriile, aplicindu-se de fapt urmatoarea procedura:
se da examen de admitere din nou si daca candidatul reuseste pe locuri fara taxa, atunci, va fi reinmatriculat pe locuri fara taxa.Asta ar fi o versiune ce se vehiculeaza printre studentii de anul I.
Mai este si varianta care s-ar aplica , conform modelului BOLOGNIA.
Nu am reusit sa aflu daca medicina a trecut si ea la acest sistem de invatamint- BOLOGNIA,sau nu.
Nu stiu in ce consta acest sistem si cum se aplica pentru problema mea.
Sunt multe variante si nu stiu pe care sa o cred .
Puteti sa ma lamuriti, in cazul in care aveti informatia corecta?
Va multumesc pentru primul raspuns dar as dori si niste precizari suplimentare , daca se poate.
Ionescu Iuliana Mihaela, Iasi
03.02.2009
varul meu a intrat deasemenea la medicina la taxa in anul 1, iar pentru a intra la buget din anul 2 a trebuit sa dea din nou examen de admitere. pentru a-ti pastra acest loc pe mai departe trebuie sa fii integralist, sau macar sa te integrezi in ordinea mediilor pe un loc bugetat.
medicinei nu se aplica sistemul Bologna din cate stiu, aceasta insemnand reducerea studiilor de la 4 la 3 ani sau cu un an, ceea ce nu s-a intamplat in cazul dreptului, medicinei, politehnicii si altor profile, gen chimie. acest sistem s-a aplicat mai mult la facultatile cu profil teoretic gen istorie, filosofie, geografie etc si in cazul celor economice, aparand astfel necesitatea, nu obligatorie, a celor care fac numai 3 ani, de a urma un master, o specializare postuniversitara. cred ca se mai refera si la modul de calculare al numarului de credite pe examene
un regulament al admiterii sigur vei gasi pe site-ul facultatii, iar apoi pentru cea mai mare siguranta si alte lamuriri, intreaba la secretariat. este cel mai simplu
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate transfera studentul de la o facultate la alta? caraghe caraghe as dori sa stiu daca este posibil transferul unui student de la o facultate de medicina privata, acreditata ,din bucuresti, la o alta de medicina de stat ,tot ... (vezi toată discuția)
A doua facultate in aceeasi universitate davidioana davidioana Buna ziua.. Sunt intr o situatie putin neobisnita. Am terminat o facultate de 4 ani in cadrul UMF Bucuresti,la buget in toti anii...si am inceput alta,tot in ... (vezi toată discuția)
Student bugetat Liviu1003 Liviu1003 Buna, Anul trecut m-am inscris la Universitatea ,,Aurel Vlaicu\\" din Arad, Facultatea de Inginerie,unde am intrat pe locuri bugetate. Din informatiile pe ... (vezi toată discuția)