avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune 20 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune 20 de ani

va salut am si eu urmatoarea speta parintii mei au cumparat o casa in jud giurgiu acum 22 de ani cu chitanta de mana,au locuit neintrerupt la adresa respectiva si au platit impozit.problema se complica deoarece nici cel de la care au cumparat nu era proprietar.proprietara de drept care este decedata a lasat un act de mostenire soacrei celui de la care au cumparat parintii mei cum se poate rezolva ca vreau sa ridic o constructie acolo si trebuie sa rezolv problema actelor .va multumesc
Formulati actiune la instanta de drept comun, invocand uzucapiunea.
Uzucapiunea de scurta durata , cuprinsa intre 10 si 20 de ani prespune un just titlu.
Acesta trebuie sa fie translativ sau constitutiv , nu declarativ.
Chitanta de mana constituie just titlu .Prin urmare, daca posesia a fost una de buna credinta , poate fi invocata uzucapiunea , pe cale de exceptie sau pe cale de actiune.
Prescriptia achizitiva, spre deosebire de cea extinctiva, nu poate fi invocata din oficiu de instanta de judecata.
va multumesc pentru raspuns.putem formula actiune in instanta chiar daca nu au facut chitanta de mana cu proprietarul? trebuie cautati eventuali mostenitori care este procedura ? va multumesc
Actiunea in constatarea uzucapiunii este de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala este situat bunul imobil.
Dvs, in calitate de uzucapant, veti chema in judecata proprietarul nediligent, care a ramas in pasivitate(uzucapat) , si prin urmare , acest fapt a condus la stingerea dreptului de proprietate al lui.
Succes.
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune iulia39 iulia39 un avocat mi-a cerut 1500 euro pentru a-mi rezolva un caz de uzucapiune.mi-a garantat suta la suta ca am sa obtin titlul de proprietar in baza acestei legi de ... (vezi toată discuția)
Mod de dobandire a proprietatii Lucian27 Lucian27 Buna ziua, Am cumparat un imobil, teren si constructie in 1980. Vanzatorul a decedat in 1987,iar imobilul meu a intrat in patrimoniul statului, in calitate ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune holiday holiday Parintii au cumparat cu chitanta de mana in 1956 un teren pe care ulterior au construit o casa. Dupa decesul parintilor eu si fratele meu (singurii ... (vezi toată discuția)