Buna ziua,
Am urmatoarea problema: Fiul matusii mele a decedat recent.Are un apartament.Nu are copii,sotia a decedat si ea anul trecut.Lui ia revenit intreg apartamentul dupa decesul sotei.Mama lui de 87 de ani ,nu a stiut ca el a facut un testament in favoarea unor nepoti de-ai fostei sotii(Decesul s-a produs pe neasteptate,mama fiind anuntata de Politie de deces,nelocuind in aceeasi localitate).Ce poate sa faca mama in acest caz?Are drept sa atace testamentul?Cine trebuie sa deschida succesiunea dupa fiul decedat?Mentionez ca fiul era de virsta activa si nu a necesitat nici o ingrijire din partea nepotilor sotiei,care nu i-au permis mamei decedatului accesul nici la lucrurile fiului.Ce sanse are aceasta femei de a-si mosteni fiul ,dat fiind acest testament? Multumesc
Poate sa solicite rezerva succesorala, care este de 1/2 din masa succesorala, in cazul acesta. Trebuie să dezbata succesiunea in instanta si sa solicite rezerva succesorala.
Daca testamentul a fost olograf ar putea ataca si testamentul cu ceva sanse de succes.
Trebuie ca in termen de 1 an de la deces sa accepte mostenirea printr-o declaratie la notar. E imperativ sa accepte mostenirea printr-o declaratie la notar.
parerea mea este sa mergeti la un avocat, procedura este una 'tehnica'. se pot deschide doua procese, unul prin care se ataca testamentul (pe diferite motive) si celalalt de reductiune a liberalitatilor excesive (prin care sa ii oblige pe nepoti la plata a 1/2 din valoarea apartamentului)
Testament
alibarcan
buna ziua
va rog sa ma ajutati si pe mine ,sa-mi raspundeti la intrebare...
mama mea a decedat in februarie 2009.
din august 2006,a intocmit la notar un ... (vezi toată discuția)