avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poate sa ii ia casa pt un credt cu buletinul?
Discuție deschisă în Executare silită

Poate sa ii ia casa pt un credt cu buletinul?

Buna ziua,
Imi permit sa va cer o parere referitoare la o problema a parintilor mei ,in speranta ca unul dintre dumneavoastra imi poate raspunde.
In 2007 tatal meu a facut un credit cu buletinul si actele care dovedesc ca e angajat.
Cat a avut serviciu a platit insa intre timp a itrat in somaj si nu a mai avut posibilitatea de a plati .Acum i-a venit de la un birou individual executor judecatoresc un proces verbal prin care s-a dispus,in urma cereri de executare silita,ca tatal meu trebuie sa plateasca suma debitenta plus cheltuielile si onorariu executor judecatorescin favoarea creditorului.
Deasemenea spune ca se cere creditorului sa se adreseze instantei de executare ,in vederea impartirii bunurilor comune ale parintilor mei,ca apoi sa se poate continua executarea silita.
Mentionez ca apartamentul de care este vorba este deja pus gaj la un credit facut de mama mea si la care a semnat si tata insa creditul pt care a venit procesul verbal mama nu a semnat nimic si nu s-a pus gaj nici un bun .
Mentionez ca acel credit al tatalui meu a fost folosit pt nevoi personale.
Este posibil ca apartamentul sa aiba deja sechestru?
Poate sa li se ia apartamentul daca tata nu are posibilitati de a plati (i s-a terminat si somajul)?
Ce ar fi de facut?
s-ar putea rezolva cu o esalonare?
Dar daca tatal meu i-ar ceda partea mamei atunci ar mai fi posibil sa i se ia apartamentul?
Mentionez deasemenea ca tatal mei este intretinut de noi .
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
anamariastanciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:06, 21 Noiembrie 2012
Da, este posibil. Creditorii unuia dintre soţi pot cere partajul bunurilor comune ale soţilor în vederea executării silite.

Mai mult, în funcţie de destinaţia lui concretă, creditul poate fi socotit ca fiind comun dacă a fost utilizat în interesul familiei şi nu în interesul propriu al unuia dintre soţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a unuia dintre soti (administrator) dahlia dahlia Executare silita a unuia dintre soti (administrator) - ce se intampla cu bunurile comune? Buna ziua, as dori ajutor intr-o speta care ii priveste pe ... (vezi toată discuția)
As avea si eu nevoie de o lamurire. chatte chatte Buna ziua! As avea si eu nevoie de o lamurire in legatura cu o problema a tatalui meu. Problema este urmatoarea: acum vreo 3-5 ani maxim, tatal meu a facut ... (vezi toată discuția)
Rog sfatul unui avocat- executare silita giranti pol_anca pol_anca Buna ziua, Intru direct in subiect fara alte introduceri. Mama si tata au mers ca giranti(coplatitori) pentru cineva care a achizitionat un apartament cu ... (vezi toată discuția)